ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015
0 σχόλια

ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ : Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 300 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

1/09/2015 07:17:00 μ.μ.


Το χωριό της Πλατανιάς βρίσκεται σε απόσταση …αναπνοής από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και αριθμεί 800 κατοίκους, με μόνιμους μόλις τριακόσιους, αφού οι υπόλοιποι πεντακόσιοι είναι εσωτερικοί μετανάστες στην Θεσσαλονίκη και εξωτερικοί στην Γερμανία.
Ποδοσφαιρικός εκφραστής του μικρού αυτού τόπου είναι η ομάδα της Δόξας, που ιδρύθηκε το 1950 και ως κορυφαίες στιγμές είχε τις εννέα ετήσιες παρουσίες στην ανώτερη κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς.
Το Καλοκαίρι του 2014 ήταν δραματικό, και μετά από 64 χρόνια λειτουργίας, το «λουκέτο» ήταν προ των πυλών.
Η διάλυση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη το συγκινητικό ενδιαφέρον λιγοστών ανθρώπων.
Προερχόμενη από την Βουλγαρία η νέα πρόεδρος Κίτσα Λουτσκάνοβα, κινητοποίησε τους ποδοσφαιρικούς συντελεστές της Δόξας Πλατανιάς και η ομάδα «επέζησε» ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της. Η δραστήρια γυναίκα στελεχώνεται στο διοικητικό συμβούλιο από τους Γρηγόρη Γαβρίδη, Γιώργο Μουρατίδη, Παντελή Παντελίδη, Στάθη Τριανταφυλλίδη, Λάζαρο Παντελίδη, Χαράλαμπο Ελευθεριάδη.
Καθήκοντα τεχνικού συμβούλου ασκει ο παραδοσιακός πρόεδρος των μεγάλων επιτυχιών του παρελθόντος Παναγιώτης Κοτσαηλίδης.
Ο ποδοσφαιρικός «μύθος» του νομού Θόδωρος Μουρατίδης, στα 54 χρόνια του έχει το προπονητικό πρόσταγμα στην ομάδα της γενέτειράς του, διατηρώντας παράλληλα και την αθλητική ιδιότητα.
Πρωτοποριακές οι κινήσεις της Δόξας Πλατανιάς, εμπνευσμένες από την πρόεδρο, Κίτσα Λουτσκάνοβα. Στο διάστημα των Χριστουγέννων τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου ένα τεράστιο δέντρο με πολυάριθμα στολίδια, ενώ στα κλαδιά υπήρχαν δώρα και κεράσματα γιά όλα τα παιδιά του χωριού.
Η Βουλγάρα περνά την μισή ημέρα της στο γήπεδο, κουρεύοντας το χόρτο, τραβώντας γραμμές στον αγωνιστικό χώρο, σοβατίζοντας, βάφοντας και καθαρίζοντας τα αποδυτήρια.
Ολιγάριθμο το έμψυχο δυναμικό, μετον μεγαλότερο μέσο όρο ηλικίας στον νομό Κιλκίς αφού στην συντριπική του πλειοψηφία απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές «παππούδες».
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Στάθη Γαβρίδη, που συνεχίζει να αγωνίζεται στα 63 του!
Από το σύνολο των 17 αθλητών, υπάρχουν δέκα που είναι ηλικιακής κλίμακας από 42 μέχρι 54!
Οι τρεις πολυτιμότεροι συντελεστές της Δόξας Πλατανιάς δήλωσαν:
ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
-Κίτσα Λουτσκάνοβα (πρόεδρος): «Επιδιώκουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι προέχει ο αθλητισμός και η συμφιλίωση των ομάδων. Με προσωπική εργασία θέλουμε να διατηρήσουμε μία νοικοκυρεμένη ομάδα. Προτεραιότητα δίνουμε στην άψογη φιλοξενία του εκάστοτε αντιπάλου, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην ψησταριά που διατηρούμε. Καλούμε τον κόσμο της Πλατανιάς να συσπειρωθεί και να στηρίξει την ομάδα».
ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
-Παναγιώτης Κοτσαηλίδης (τεχνικός σύμβουλος): «Δεν κουραζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας γιά τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας και γιά τους διαιτητές. Αρκεί να υπάρχει διάθεση γιά να παραμείνει η ιδέα και η Πλατανιά να συνεχίσει την ποδοσφαιρική της δραστηριότητα. Πέρα από την ενδυνάμωση της ομάδας θα θελήσουμε να κάνουν πιό «ανθρώπινα» τα αποδυτήρια, τοποθετώντας ντουζ και πλακάκια στο δωματιάκι των φιλοξενουμένων.
-Θόδωρος Μουρατίδης (προπονητής): «Εχουμε 70 δελτία, όμως στον α’ γύρο του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς, μετά βίας συμπληρώσαμε 11άδα. Δεκάδες ποδοσφαιριστές έχουν παροπλιστεί αθλητικά και δεν διαθέτουμε πολλές επιλογές. Θέλω να δημοσιοποιήσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους ηλικιωμένους ποδοσφαιριστές της Δόξας Πλατανιάς, που παρά τα χρονάκια τους με το αξεπέραστο φιλότιμό τους, κράτησαν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Στην μετεγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα προχωρήσουμε στην απόκτηση δέκα νεαρών παικτών. Φέτος θα βάλουμε στέρεες βάσεις και του χρόνου θα επιδιώξουμε την αγωνισιτκή μας αναβάθμιης, με την άνοδο στην α’ κατηγορία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top