ΑΕΚ VS ΝΕΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΚ
 
Να ευχαριστηθούμε όλοι το παιχνίδι

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΑΕ Καβάλας και του Νέστου Χρυσούπολης ενόψει του σημερινού τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας (15.30, στο «Ανθή Καραγιάννη»). Η συνέντευξη τύπου -παρουσίαση του τελικού γιορτή έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (17/2) στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΠΣ Καβάλας στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωση, Μπάμπης Ευσταθιάδης οι προπονητές των δύο φιναλίστ Νίκος Καραμπετάκης και Βασίλης Ζέρβας και οι δύο αρχηγοί Άγγελος Παυλακάκης και Δημήτρης Τομπούλης.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Μπάμπης Ευσταθιάδης, πήρε πρώτος τον λόγο και ανέφερε: «Ο τελικός είναι μια γιορτή ποδοσφαίρου και έφτασαν σ” αυτόν δύο ομάδες με ιστορία στο θεσμό. Ζητώ από τους προπονητές, τους  ποδοσφαιριστές, τις διοικήσεις και τους φιλάθλους να συμβάλουν ώστε όλοι να ευχαριστούμε το παιχνίδι, να πάμε σπίτια μας με όμορφη εικόνα».
Συμπλήρωσε δε: «Ο τελικός θα διεξαχθεί νωρίτερα καθώς η Ομοσπονδία έχει προγραμματισμένα και τα μπαράζ ανόδου. Θα είναι ευτυχώς μια μέρα καλή, με λίγο κρύο και ας κερδίσει ο καλύτερος».
Ο Νίκος Καραμπετάκης, ως ο «παλιός» της διοργάνωσης, πήρε πρώτος το λόγο: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε έναν ακόμη τελικό. Συμμετέχουν σ” αυτόν δύο ιστορικές ομάδες με πολλούς φιλάθλους, που δίκαια έφτασαν μέχρι εδώ. Υποχρέωσή μας είναι να φανούμε όλοι αντάξιοι του τελικού, να  ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, εμείς και οι ποδοσφαιριστές και να το χαρούν οι φίλαθλοι μας».
Ο έμπειρος τεχνικός του Νέστου σημείωσε και τα εξής: «Έχω αρκετές συμμετοχές σε τελικούς αλλά είναι σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον καθένα, από όποια θέση, να βρίσκεται σε τελικό. Στόχος του Νέστου είναι και το Κύπελλο και απέναντι μας έχουμε έναν άξιο αντίπαλο. Πρέπει να παλέψουμε στο γήπεδο για να τον κερδίσουμε».
Για τον προπονητή της ΑΕ Καβάλας, Βασίλη Ζέρβα, είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό και είπε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, Το οφείλω στους παίκτες μου, στη διοίκηση και στο κόσμο, στην οικογένεια της ΑΕΚ». Όσον αφορά στον αγώνα: «Για μας είναι μια ιστορική μέρα καθώς έχουμε να πάμε σε τελικό πάνω από 30 χρόνια. Είναι μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε εδώ και έχουμε σκοπό να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Εύχομαι οι παίκτες να χαρούν τον αγώνα και ο κόσμος να το χαρεί εξίσου. Απέναντι μας έχουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων πέντε, ίσως και περισσότερων, χρόνων στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Είναι δουλεμένη ομάδα, με αναγνωρισμένο προπονητή. Είναι η δική μας ευκαιρία, το όνειρο πολλών παιδιών στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Εύχομαι στο Νέστο και στο προπονητή του, τα καλύτερα για φέτος, να φτάσει εκεί που αξίζει, σε μεγαλύτερες κατηγορίες».
Ο Άγγελος Παυλακάκης, αρχηγός του Νέστου Χρυσούπολης, είπε με τη σειρά του: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για κάθε παίκτη να παίζει σε έναν τελικό, που γίνεται σε μεγάλο γήπεδο, σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό και πιστεύω πως για όλους μας θα είναι μια γιορτή. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος».
Ο Δημήτρης Τομπούλης υπηρετεί την ΑΕΚ Καβάλας εδώ και 18 χρόνια, είναι ο αρχηγός της και είπε για τον μεγάλο αγώνα: «Θα δώσω συγχαρητήρια σε όλους για τη μέχρι σήμερα πορεία και προσπάθεια. Η ΑΕΚ είχε 32 χρόνια να πάει σε τελικό και θα είναι για μας γιορτή. Είμαι στο σύλλογο 18 χρόνια, είναι όνειρο ζωής να συμμετέχω σε έναν τελικό με τα χρώματα της αγαπημένης μου ομάδας. Φτάσαμε άξια μέχρι εδώ, έχουμε ένα καλό ρόστερ με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν τη διάκριση, έχουμε έναν καλό προπονητή τον Βασίλη Ζέρβα που ξέρει τι να πάρει από κάθε παίκτη στα τέσσερα χρόνια  συνεργασίας. Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστηθεί το παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος».
Μετά από κλήρωση η ΑΕΚ βγήκε γηπεδούχος και θα πάρει τα αποδυτήρια του ΑΟΚ και ο Νέστος θα πάει σ” αυτά των φιλοξενούμενων.

Οι διαιτητές του τελικού

«Άρχοντας» του αυριανού τελικού θα είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν διαιτητής και πέρυσι. Θα έχει βοηθούς τον Φώτη Καμπερίδη και τον Γιώργο Γκιάλο και 4ος διαιτητής θα είναι ο Παναγιώτης Μπουρδουμπάς.