Ραντεβού μετά από 16 χρόνια

Πανδραμαϊκός και Φωτολίβος πέρασαν στον τελικό κυπέλλου Δράμας, ύστερα από την ολοκλήρωση των επαναληπτικών ημιτελικών. Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε οι δύο ομάδες να τεθούν ξανά αντίπαλοι μετά από 16 χρόνια (στον τελικό του 1999 επικράτησε 3-0 ο Πανδραμαϊκός, αγωνιζόμενος τότε σε μια κατηγορία παραπάνω, στη Δ΄ εθνική). Τώρα ανανέωσαν το… ραντεβού για τον Μάρτιο.


«Ψυχωμένος» ο Πανδραμαϊκός
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 1-2: Δραματικό φινάλε και θριαμβευτική πρόκριση για τον Πανδραμαϊκό, που ανατρέποντας όλα τα εις βάρος του δεδομένα, πέρασε στον τελικό. Σε «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, ο Πανδραμαϊκός είχε ψυχή, αγωνιστικότητα και θύμισε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα από τα παλιά, που διέπρεπε στις εθνικές κατηγορίες. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, διότι παρόλο που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες (οι άδειες κερκίδες είναι η πικρή συνήθης εικόνα), ωστόσο τα κατάφεραν, απέναντι σε πολύ καλό αντίπαλο και απέδειξαν πως είχαν βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό τους και το κέρδισαν. Από την άλλη μεριά, αξίζουν συγχαρητήρια και στον προπονητή Γιώργο Μάλλιο, η δουλειά του οποίου φαίνεται με την πάροδο του χρόνου, επίσης και στα λιγοστά άτομα της διοίκησης, που μένουν σταθερά κοντά στην ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι θέλουν να λέγονται οπαδοί αυτής της ιστορικής ομάδας, οφείλουν πραγματικά να σταθούν κοντά σ΄ αυτά τα παιδιά, διότι το αξίζουν. Όσον αφορά το παιχνίδι, με δεδομένο το 0-1 υπέρ του Μεγάλου Αλεξάνδρου του πρώτου αγώνα, ο Πανδραμαϊκός μπήκε δυνατά από την αρχή, με ποδοσφαιριστές που είχαν διάθεση να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την πρόκριση, ενώ από την άλλη ο Άγιος Αθανάσιος ήθελε φυσιολογικά να ρίξει τον ρυθμό της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο πρώτο μέρος, διατηρώντας το μηδέν στο σκορ και, μπορεί με επιθετικές αιχμές τους Χατζηκυριάκου και Σαϊνίδη ο Πανδραμαϊκός να ταλαιπώρησε την άμυνα του αντιπάλου, δεν υπήρχε όμως αποτέλεσμα στις προσπάθειές τους. Την πιο κατάλληλη στιγμή ο Άγιος Αθανάσιος βρέθηκε να προηγείται μάλιστα με 1-0, φέρνοντας εκνευρισμό στον Πανδραμαϊκό. Ήταν το σημείο που φαινόταν πως η «πλάστιγγα» της πρόκρισης έγερνε προς τον Μέγα Αλέξανδρο, πόσο μάλλον όταν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο 75΄. Ο Πανδραμαϊκός ισοφάρισε, η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν απεγνωσμένα το δεύτερο γκολ και τελικά δικαιώθηκαν στο φινάλε, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους την πρόκριση ακριβώς στο 90΄.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: Στο 14΄ ωραίο μπάσιμο του Χατζηκυριάκου από πλάγια, ανακόπηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τον Σκάρογλου, που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 20΄ σουτ του Σαλπιγκτίδη έξω από την περιοχή, άουτ, στο 23΄ μακρινό σουτ του Καραγιαννίδη απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Στο 27΄ φάουλ του Μαριάδη, γυριστή κεφαλιά του Σαϊνίδη, άουτ, ίδια τύχη είχε συρτό σουτ του Σαλπιγκτίδη (38΄). Στο 45΄ ατομική προσπάθεια του Σαϊνίδη, που έβγαλε κοντινή σέντρα κι από πλεονεκτική θέση ο Παπαθεοδώρου πλάσαρε άουτ. Στο 60΄ συρτό σουτ του Χατζηκυριάκου κατέληξε άουτ, στο 65΄ αριστερό σουτ του Ν. Παπαδόπουλου μπλόκαρε ο Αποστολίδης. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Στ. Παπαδόπουλος τροφοδότησε ωραία τον Ουζούνογλου, που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και «άνοιξε» το σκορ (1-0). Στο 75΄ ο Παναγιώτου με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Ν. Παπαδόπουλο, που με το αριστερό έπιασε πλασέ, ελάχιστα άουτ. Στο 80΄ πλασέ του Σαϊνίδη στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λίπο με πλασέ, ισοφάρισε. Στο 90΄ μπάσιμο του Σαϊνίδη, που την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Άγγελο Μάλλιο κι ο τελευταίος σκόραρε το γκολ της πρόκρισης και αναδείχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή (1-2).
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από τον Άγιο Αθανάσιο διακρίθηκαν οι Σαλπιγκτίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκάρογλου, Γρηγοριάδης, από τον Πανδραμαϊκό κανείς δεν υστέρησε σε απόδοση, κορυφαίοι οι Σαϊνίδης, Πατένταλης, Χατζηκυριάκου, Λίπο. Διαιτητής: Χατζηαθανασιάδης (Ν. Παρασκευούδης, Κελίδης).
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Αθανασιάδης, Καμπούρογλου (46΄ Χορόζογλου), Σκάρογλου, Γρηγοριάδης, Αριτζής (58΄ Ουζούνογλου), Κωφίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Αποστολίδης, Μπουμπέκι (69΄ Παναγιώτου), Σαλπιγκτίδης, Σ. Παπαδόπουλος.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: Αποστολίδης, Ιωαννίδης, Γκαϊδατζής (67΄ Μάλλιος), Μαριάδης, Παπαθεοδώρου, Πατένταλης, Χατζηκυριάκου, Καραγιαννίδης, Μπαμπαλής (55΄ Λίπο), Σαϊνίδης, Σίντος.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα των δύο προπονητών με τη λήξη της αναμέτρησης, όπως ήταν φυσιολογικό, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Οι δηλώσεις τους παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ: Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι ο Άγιος Αθανάσιος ήταν φαβορί για την πρόκριση, μετά την εκτός έδρας νίκη του πρώτου αγώνα. Μπήκαμε πολύ δυνατά, επιβάλαμε τον ρυθμό μας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, αφού δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους επιθετικούς να απειλήσουν και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα είχαμε πετύχει 2 ή 3 τέρματα, δεν το καταφέραμε όμως. Στο β΄ ημίχρονο ο Άγιος Αθανάσιος φαινόταν ότι είχε τη δυνατότητα και τον τρόπο να κρατήσει το σκορ. Από ένα λάθος δεχτήκαμε το γκολ και όλοι τότε πίστευαν ότι αυτό το γκολ θα έκρινε την πρόκριση, όλοι εκτός από τους παίκτες του Πανδραμαϊκού, που δεν τα παράτησαν, πίστεψαν ότι μπορούσαν, δικαιώθηκαν στο τέλος και έδειξαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, διότι από τις τελευταίες θέσεις έφθασαν την ομάδα στην 5άδα-6άδα και πέρασαν στον τελικό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και για άλλο ένα λόγο, διότι με «ανέχονται» τόσο στις προπονήσεις, όσο και στη διάρκεια του παιχνιδιού, για το ερασιτεχνικό επίπεδο η πίεση αυτή είναι μεγάλη. Μετά τη λήξη του πρώτου ματς, όλοι οι ποδοσφαιριστές μου είχαν την πεποίθηση ότι μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση και στο γήπεδο του Αγίου Αθανασίου, όπως και επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Όσον αφορά τον τελικό, εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια, φυσικά είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Άγιος Αθανάσιος): Είμαι ευχαριστημένος από όλη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Είχαμε κάποια προβλήματα με απουσίες ορισμένων παικτών, παρόλα αυτά διεκδικήσαμε το παιχνίδι, όμως νομίζω πως ήμασταν αυτόχειρες. Μετά το 1-0 χάσαμε μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσουμε» τον αγώνα, παρόλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά προσπάθησαν. Ο Πανδραμαϊκός έχει καλή και έμπειρη ομάδα, όμως θέλω να πω ότι εγώ δεν είμαι από τους προπονητές εκείνους που θα πουν στους παίκτες του «χτύπα τον αντίπαλο, πέσε κάτω για καθυστέρηση» και θεωρώ ότι είναι ντροπή να έχει ο Πανδραμαϊκός στις τάξεις του τέτοιους ανθρώπους – κι αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανδραμαϊκό, στους ανθρώπους του Πανδραμαϊκού που ασχολούνται με την ομάδα. Κι εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση, χάσαμε μοναδική ευκαιρία να πάμε στον τελικό. Στα τελευταία λεπτά οι ποδοσφαιριστές μου δεν έπρεπε να δώσουν δικαίωμα στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από μια νίκη, μέτρησαν όμως τα εκτός έδρας γκολ του Πανδραμαϊκού.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ





Θριάμβευσε το Φωτολίβος
Ψυχωμένος και αποφασισμένος ο Άρης Φωτολίβους σημείωσε μεγάλη νίκη-πρόκριση επί του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου (3-2) και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας. Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός, μπροστά σε πολλούς φιλάθλους, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές, όμως οι γηπεδούχοι το ανέτρεψαν! Το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1 και στο πρώτο ημίχρονο το Νευροκόπι μπήκε δυνατά, πήρε τον έλεγχο και επιχείρησε να πάρει ισχυρό προβάδισμα. Στο 30΄ ο Τάσος Κιοισέογλου με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-1, στο 33΄ κόρνερ του Βασιλειάδη, απομάκρυναν οι αμυντικοί, μακρινό πλασέ του Χαρέμι, η μπάλα κόντραρε, «στρώθηκε» στον Γιώργο Παυλίδη, που ισοφάρισε. Στο 40΄ σύγχυση στην περιοχή του Φωτολίβους, ο Μουσμουλίδης είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, στο 55΄ ξανά ο Τάσος Κιοσέογλου με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-2. Στο 60΄ σύγχυση στην περιοχή του Νευροκοπίου, πλασέ του Κώστα Βεζύρη, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα (2-2). Στο 65΄ σέντρα του Δικταπανίδη και ο Γιώργος Παυλίδης με πολύ ωραία κεφαλιά πέτυχε το 3-2, μέσα σε πανηγυρισμούς. Παράπονα από τη διαιτησία του Κώστα Πουλικίδη εξέφρασαν οι άνθρωποι του Φωτολίβους, τόσο για τα πολλά σφυρίγματά του, όσο και για την αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες (75΄) του Αρβανιτάκη. Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε και το Νευροκόπι, καθώς όπως τόνισαν, «μπορεί να σταθήκαμε άτυχοι λόγω των πολλών ευκαιριών που χάσαμε, όμως μετά το 3-2 δεν έγινε καθόλου παιχνίδι και ο διαιτητής ανέχτηκε τις καθυστερήσεις του αντιπάλου».
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: Νικολαϊδης, Δικταπανίδης, Κουγιουμτζίδης (70΄ Καζάκης), Δημούδης, Χατζησαββίδης, Αρβανιτάκης, Χαρέμι, Βασιλειάδης (85΄ Χριστοφορίδης), Βεζύρης, Γκουζής, Παυλίδης (92΄ Κωνσταντινίδης).
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: Βεζυρίδης, Μουσμουλίδης, Ξανθόπουλος (80΄ Παπάζης), Κεσόπουλος, Χατζηλαζαρίδης, Μ. Βασιλειάδης (50΄ λ.τ. Μπάμπουρας), Οικονομίδης, Χριστιανίδης, Σπυρίδης, Α. Βασιλειάδης, Κιοσέογλου (70΄ λ.τ. Αγάποφ).
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν μετά από τον αγώνα ο προπονητής του Άρη Φωτολίβους,Δημήτρης Κυριακίδης και δικαιολογημένα, καθώς η ομάδα εκτός από την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, πέρασε στον τελικό. Ο έμπειρος προπονητής επισήμανε στις δηλώσεις του: «Είναι μια σημαντική μέρα για το Φωτολίβος και αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου γι΄ αυτό που κατάφεραν, απέναντι σε εξαιρετικό αντίπαλο, που για μένα είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και παρουσιάζεται και ιδιαίτερα ενισχυμένος στις μεταγραφές, με την προσθήκη 2 παικτών Γ΄ εθνικής. Από την αρχή της συνάντησης πιστεύαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, ιδιαίτερα όμως μετά το 1-2 οι παίκτες μου έβγαλαν ψυχή, τα έδωσαν όλα και πήραν μια παλικαρίσια νίκη. Σε δύο ματς ημιτελικών με το Νευροκόπι φέραμε ισοπαλία και νίκη, επομένως πιστεύω ότι η πρόκρισή μας είναι απόλυτα δίκαιη. Μάλιστα και στο πρωτάθλημα κερδίσαμε το Νευροκόπι, που επιμένω ότι για μένα είναι η καλύτερη ομάδα. Θέλω να απευθύνω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που ήταν συγκλονιστικός και συνέβαλε ώστε να γίνει μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου». Σε ερώτηση για τη διαιτησία, ο Δημήτρης Κυριακίδης απάντησε: «Η διαιτησία είχε λάθη, στο μεγαλύτερο ποσοστό σε βάρος του Φωτολίβους».