ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014
0 σχόλια

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ :ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-0 , ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

11/18/2014 01:26:00 μ.μ.



ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-0 


Ότι και να γράψεις γι αυτό το ματς θα είναι λίγο! Ματσάρα από τις λίγες με το «φτωχό» 1-0 μπορεί να μην αποζημιώνει πλήρως τους 250 και πλέον φιλάθλους και των δύο ομάδων, ωστόσο οι 24 τελικές προσπάθειες, το πάθος για τη νίκη, τα δυνατά μαρκαρίσματα πάντα σε καθαρά αγωνιστικά πλαίσια, η διεκδίκηση του βαθμού ή και η διατήρηση των κεκτημένων από το 27’ (1-0 Κωταΐδης) και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αψεγάδιαστου «άρχοντα» της αναμέτρησης και των βοηθών του, αν μη τι άλλο πέρα από τη δόξα και τους τρεις βαθμούς που πήγαν στην πλευρά των  γηπεδούχων, ανέδειξαν και την αξία των φιλοξενούμενων, που παρά την ήττα τους παρέμειναν έστω και με συγκατοίκηση στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα....

Σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο ουδείς θα περίμενε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό θέαμα, με τους 25 παίκτες που πάτησαν το χορτάρι του δημοτικού γηπέδου του Καλαμπακίου να καταθέτουν την ψυχή τους, αλλά και το πλούσιο ταλέντο τους ανεξαρτήτου θέσεως. Οι παίκτες του Γιώργου Λάλα μπήκαν πιο «τσαμπουκαλεμένοι» από την ΑΕΚ και μέχρι το 10λεπτο είχαν απειλήσει δις, ξέροντας πως πιθανό γκολ από την πλευρά τους θα έδινε προβάδισμα νίκης στους πρωτοπόρους. Αυτό εν τέλει, κατάφεραν και το πήραν οι γηπεδούχοι του Χρήστου Κιοσσέ με το «δήμιο» της Προσοτσάνης Θόδωρο Κωταΐδη να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σ’ ένα deja vu περίπου 5 χρόνια μετά (σ.σ. εκτενής αναφορά στον απόηχο της Δευτέρας) και να κρίνει το νικητή.
Οι δύο ομάδες δεν «κάθισαν» πάνω σ’ αυτό το 1-0 καθώς κυρίως η Προσοτσάνη έψαξε τη γρήγορη ισοφάριση μέχρι το ημίχρονο, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες έως την ανάπαυλα, ενώ και το Καλαμπάκι με «όπλο» τις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να πάει προηγούμενο στ’ αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά ανέβαινε λεπτό το λεπτό και με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους του δημιουργούσαν τη μία φάση πίσω από την άλλη. Μέχρι το 70’ το Καλαμπάκι αρκέστηκε σε μαζική άμυνα και «τυφλά» διωξίματα προς το κέντρο που μάζευαν εύκολα οι αντίπαλοι αμυντικοί, αλλά στο δεκάλεπτο που ακολούθησε κέρδισε μέτρα στην επίθεση και θα μπορούσε κάλλιστα αν δεν ήταν απέναντί του ο Καρίπης να είχε «τελειώσει» με την υπόθεση «νίκη» πολύ νωρίτερα.
Ο άλλος «άσσος» (σ.σ. Σαραλιώτης) μιμήθηκε το συνάδελφό του και με δύο σωτήριες επεμβάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο κράτησε το «μηδέν» στην άμυνά του για 4ο σερί εντός έδρας ΠΑΙΧΝΙΔΙ φέτος κι έτσι το τελικό σφύριγμα του κ. Χατζηαθανασιάδη – που ήταν ασορτί με τις δύο ομάδες ως προς την απόδοσή του – έδωσε το έναυσμα στους γηπεδούχους για πανηγύρια εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, βάζοντας πλέον «φωτιά» στην κορυφαία 4άδα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣ Δράμας.
Λεπτό προς λεπτό:
Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η Προσοτσάνη η οποία στο 7’ είχε την 1η καλή στιγμή στο ματς με τον Τσακμακίδη να αποφεύγει με ωραία κίνηση τον Πετρά έπειτα από την κόντρα που κέρδισε εκτός περιοχής ο Μανλής, όμως το συρτό του σουτ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σαραλιώτης.
Στο 11’ ο Φερφέρης από το κέντρο βρίσκει σε θέση βολής μέσα δεξιά το Χατζησαββίδη αλλά το εν κινήσει του σουτ αποκρούει και πάλι ο τερματοφύλακας του Καλαμπακίου, με τους γηπεδούχους να απαντούν στο 13’ όταν σε φάση διαρκείας από το γύρισμα του Κωταΐδη ο Μαριάδης απέφυγε πάνω στη γραμμή του άουτ το Μανλή κι ο Καρίπης με διπλή προσπάθεια «καπάκωσε» την μπάλα πριν αυτή περάσει προς τα δίχτυα του.
goalΤο γκολ που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 27’: οι γηπεδούχοι σε μια γρήγορη αντεπίθεση έφτασαν με τον Τζιβανάκη σε θέση έξω δεξιά στην περιοχή της Προσοτσάνης, ο 33χρονος επιθετικός σήκωσε το κεφάλι και πέρασε την μπάλα ανάμεσα σε τέσσερις αμυνόμενους βρίσκοντας πίσω από το σημείο του πέναλτι τον Κωταΐδη κι ο τελευταίος με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Καρίπη για το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Για το επόμενο 5λεπτο η Προσοτσάνη έψαχνε τα «πατήματά» της κι από το 33’ μέχρι και το 44’ θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια. Πρωτίστως στο 33’ ο Αστερίου συνδυάζεται με τον Κουντσούλια που «πατάει» στο ύψος της περιοχής την μπάλα για τον επερχόμενο Πολυχρονίδη που σούταρε συρτά και δυνατά με την μπάλα να περνάει ξυστά δίπλα στο δεξί δοκάρι του Σαραλιώτη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό από το παράλληλο επικίνδυνο γύρισμα του προωθημένου Παλτζίδη ο Κουντσούλια βάζει την προβολή όμως η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Κλόγκιρι και καταλήγει σε κόρνερ.
Γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο 38’ με τους Φερφέρη-Κουντσούλια να αλλάζουν με τη μία την μπάλα, το ίδιο κάνει κι ο αποδέκτης της Χατζησαββίδης που θέλησε σχεδόν από τη γωνία της περιοχής να πετύχει το γκολ της…χρονιάς, όμως έπιασε περισσότερο αέρα και η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.
Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του α’ 45λεπτου ο Τσακμακίδης παίζει το «ένα-δύο» με το Χατζησαββίδη που σουτάρει δυνατά προς την εστία του Καλαμπακίου, στο β’ δοκάρι πετάγεται ο Πολυχρονίδης που βάζει με άσχημο τρόπο το πόδι του και η μπάλα περνάει παράλληλα από τα δοκάρια του Σαραλιώτη.
Μάλιστα, λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του ματς να πάνε με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια, όταν στο 45+1 ο σκόρερ Κωταΐδης δέχτηκε σε φάση καρμπόν μ’ αυτήν του 1-0 την πάσα από τον Τζιβανάκη, αυτή τη φορά απέφυγε το μαρκάρισμα του Παλτζίδη, είδε όμως το πλασέ του να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα στο δεξί δοκάρι της εστίας της Προσοτσάνης άουτ.
Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους σχεδόν με την έναρξη της επανάληψης με το Χατζησαββίδη στο 47’ ν’ αλλάζει ΠΑΙΧΝΙΔΙ βρίσκοντας με σέντρα ακριβείας τον Τσακμακίδη, διαγώνιο σουτ του τελευταίου περίπου μισό μέτρο έξω.
Διπλή χαμένη φάση για το Καλαμπάκι στο 48’ με το Μαριάδη σε 1οχρόνο να περνάει στο σπριντ το Μανλή μπαίνοντας στην περιοχή και τον Καρίπη να τον σταματάει με τα πόδια, στο ριμπάουντ και σχεδόν σε κενή από τερματοφύλακα εστία ο Τζιβανάκης πιάνει το ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να φεύγει ωστόσο πλάγια δεξιά κι εν συνεχεία ο Καρίπης να μπλοκάρει σταθερά.
Στο 53’ ο Τσακμακίδης εκτελεί πλασαριστά το κόρνερ κι ο Χατζησαββίδης με σέντρα σημαδεύει τον προωθημένο Μανλή, που δείχνει να αιφνιδιάζεται και με το μηρό από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση – η 1η εκ των τεσσάρων που θα ακολουθήσουν για την Προσοτσάνη – χάνει ο Κουντσούλια από το ύψος της μικρής περιοχής, όταν σε παράλληλο κοντινό γύρισμα του Χατζησαββίδη και με όλη την εστία μπροστά του σημαδεύει τα…πουλιά στο 59’ και τρία λεπτά μετά ο Τζιβανάκης δοκιμάζει το πλασαριστό σουτ πλάγια αριστερά από το ημικύκλιο κι ο Καρίπης σωτήρια κι εντυπωσιακά παραχωρεί το κόρνερ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το «παραθυράκι» του.
Στο 65’ το σουτ του Γεωργιάδη μετά το άσχημο διώξιμο του Κλόγκιρι σταματάει στα πόδια του Αραμπατζή κι ενώ είχε πορεία προς την εστία.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσακμακίδης από αριστερά μπαίνει την περιοχή, βγάζει την παράλληλη σέντρα στο ύψος της μικρής εκεί όπου για εκατοστά ο Κουντσούλια δεν προλαβαίνει να βάλει την προβολή και μ’ ένα απλό άγγιγμα να τη στείλει προς τα δίχτυα.
Στο επόμενο 10λεπτο το Καλαμπάκι έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη του 2ου γκολ που θα του έδινε περισσότερη άνεση και λιγότερο άγχος μέχρι το φινάλε, σπαταλώντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες: στο 71’ ο Μαριάδης βγάζει την κάθετη στο ύψος του ημικυκλίου αλλά ο κουρασμένος Κωταΐδης πλασάρει άψυχα στην αγκαλιά του Καρίπη, ενώ στο 74’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Κωταΐδης τροφοδοτεί τον Τζιβανάκη που μπήκε από αριστερά στην περιοχή, ωστόσο την κατάλληλη στιγμή ο Παλτζίδης με τάκλιν αυτοθυσίας παραχωρεί το κόρνερ. Τέλος, στο 79’ και πάλι ο Τζιβανάκης βγαίνει ίσως κι από θέση οφσάιντ τετ α τετ με τον Καρίπη, αυτή τη φορά με ντρίπλα «αδειάζει» τον Παλτζίδη, αλλά ο πολύπειρος τερματοφύλακας της Προσοτσάνης κράτησε το 1-0.
Στο 84’ η άμυνα του Καλαμπακίου διώχνει προς το κέντρο ο Μανλής επαναφέρει για τον Πολυχρονίδη που καλυπτόταν από τον τελευταίο αμυνόμενο, όμως μετά το ωραίο κοντρόλ πρόλαβαν δύο αντίπαλοι κι έπεσαν στα πόδια του κι έτσι η προσπάθειά του έμεινε ημιτελής.
Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ο Χατζησαββίδης από δεξιά βρίσκει μόνο αφύλακτο τον προωθημένο Παλτζίδη λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, ο τελευταίος επιχειρεί τη «σκαστή» κεφαλιά κι ο Σαραλιώτης που βρίσκει και στο δοκάρι με δυσκολία παραχωρεί το κόρνερ.
Στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου από μικροτραυματισμούς κι αλλαγές ο Πολυχρονίδης με συρτό σουτ σχεδόν ένα μέτρο μέσα από την περιοχή αναγκάζει και πάλι το Σαραλιώτη να τεντώσει το δεξί του χέρι και να κρατήσει το πολυπόθητο τρίποντο για την ομάδα του και στην τελευταία καλή στιγμή του ματς ο νεαρός Στρατέλης που είχε περάσει στη θέση του Κωταΐδη έχασε σε ονειρεμένο τετ α τετ την ευκαιρία να χριστεί με τη σειρά του κι αυτός σκόρερ, με τον Καρίπη να μπλοκάρει το πλασέ του.
diaititisΔιαιτητής: Χ’’Αθανασιάδης Αθανάσιος.
boithos_diaititiΑ’ βοηθός: Χασιώτης Ευάγγελος.
boithos_diaititiΒ’ βοηθός: Τσακίρης Κωνσταντίνος.
diaititis4ος διαιτητής: Παρχαρίδης Θεόδωρος.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ
 (Χρήστος Κιοσσές): 1. Σαραλιώτης, 2. Κωνσταντινίδης (61’ 12. Φωτιάδης), 3. Αραμπατζής, 4. Πετράς, 5. Κλόγκιρι, 6. Πέτρο, 7. Μαυροβασίλης, 8. Κωταΐδης (90+1 14. Στρατέλης), 9. Τζιβανάκης, 10. Λεονταρίδης & 11. Μαριάδης (85’ 16. Παπαηλιάς).
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Χατζησαββίδης, 3. Γεωργιάδης, 4. Παλτζίδης, 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Καλαϊτζής, 8. Μανλής, 9. Τσακμακίδης, 10. Κουντσούλια (85’ 12. Κερασίδης) & 11. Πολυχρονίδης.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 8ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλαμπάκι – Προσοτσάνη 1 – 0 (27’ Κωταΐδης)
  2. Καλός Αγρός – Φωτολίβος 2 – 3 (12’ Χριστοφορίδης, 31’ αυτ. Καζάκης / 30’ πέν. Δημούδης, 73’ Βασιλειάδης, 77’ Γκουζής)
  3. Κύργια – Καλλίφυτος 2 – 1 (52’ Δημητριάδης, 75’ Βέργος / 44’ Κυσσίδης Αθ.)
  4. Φτελιά – Νευροκόπι 1 – 2 (31’ Millo / 15’ Σπυρίδης, 22’ Βασιλειάδης Αντ.)
  5. Πετρούσα – Μοναστηράκι 2 – 0 (10’ Τσιμπλίδης, 37’ Παυλίδης)
  6. Δοξάτο – Νέα Αμισός 1 – 1 (6’ Μίγας / 2’ Αθανασιάδης)
  7. Πανδραμαϊκός – Άγιος Αθανάσιος 0 – 0
  8. Χωριστή – Ξηροπόταμος 2 – 0 (58’ Σαββίδης, 66’ Συμεωνίδης)
Πηγή: www.draminaspor.gr
  • Η βαθμολογία της Α’ ΕΠΣ Δράμας την 8η αγωνιστική έχει ως εξής:
Α/ΑΟΜΑΔΑΝΙΗΤΕΡΜΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ61120 – 619
2ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ61118 - 819
3ΠΕΤΡΟΥΣΑ60219 – 518
4ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ52110 – 317
5ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ42213 – 1214
6ΚΥΡΓΙΑ41310 – 913
7ΔΟΞΑΤΟ32314 – 1311
8ΧΩΡΙΣΤΗ32315 - 1511
9ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ32311 – 1111
10ΚΑΛΟΣ ΑΓΡΟΣ31414 – 1510
11ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ2337 - 109
12ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ22410 – 138
13ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ21511 – 147
14ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ1348 – 156
15ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ1165 – 203
16ΦΤΕΛΙΑ02611 – 272
  • Το προσεχές Σάββατο (22-11-2014 και ώρα 2:45μ.μ.) θα διεξαχθεί η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Προσοτσάνη – Φωτολίβος
  2. Καλλίφυτος – Καλαμπάκι
  3. Νευροκόπι – Καλός Αγρός
  4. Μοναστηράκι – Κύργια
  5. Νέα Αμισός – Φτελιά
  6. Άγιος Αθανάσιος – Πετρούσα
  7. Ξηροπόταμος – Δοξάτο
  8. Χωριστή – Πανδραμαϊκός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top