Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες για την Α1 Ερασιτεχνική πέτυχε σήμερα (20/9) ο Εθνικός, επικρατώντας στο Δημοτικό Γήπεδο Κλειδίου του μαχητικού ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 1-0. Δεύτερο συνεχόμενο ματς που σκοράρει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, ψύχραιμοι οι γηπεδούχοι όταν πιέστηκαν στο τέλος από τους νεοφώτιστους.
Το «δύο στα δύο» σημείωσε σήμερα η ομάδα του Γιάννη Κιρκιλιανίδη, η οποία ξεκινά με τον πιο ιδανικό τρόπο τις φετινές τις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Λίγες μέρες πριν τη δύσκολη έξοδο στην Ειρηνούπολη για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με το ρευστό 1-0 των «κυανοκίτρινων», που αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι και φανέρωσαν πως φέτος – αν χάνουν – θα το κάνουν εξαιρετικά δύσκολα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Εθνικό καθώς στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στα καρέ του Κίτσου, ήρθε το γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει και τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Παρασχόπουλος πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Σωτήρη Παπαδόπουλο, αυτός βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΓΑΣ και με ψύχραιμο πλασέ, άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Ο ίδιος παίκτης μάλιστα θα μπορούσε να χριστεί και πάλι σκόρερ στο 18′ αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν χλιαρό και μπλόκαρε εύκολα ο Κίτσος. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες στο 21′ όταν ο Κώστας Τουμαράς, σπεσιαλίστας ων στις εκτελέσεις φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ για να έρθει ακόμη μία καλή φάση για τους γηπεδούχους, όταν ο Φιρινίδης μπήκε από πλάγια στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε παράλληλα στον Σωτήρη Παπαδόπουλο, το πλασέ όμως του τελευταίου πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, πίεσαν την αντίπαλη άμυνα, είχαν την υπεροχή χωρίς ωστόσο τη μεγάλη φάση στα καρέ του Μυλωνά. Αντ” αυτού ο Εθνικός βγήκε και πάλι με αξιώσεις στην αντεπίθεση αλλά και πάλι ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κίτσο, ο οποίος απεσόβησε το κοντινό σουτ του υψηλόσωμου επιθετικού.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον ΓΑΣ σημειώθηκε στο 80′ όταν ο Γιάννης Δασκαλίδης μπήκε ωραία στην περιοχή του Μυλωνά το πλασέ όμως που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ, απογοητεύοντας τους παίκτες και παράγοντες τις ομάδας που βρήκαν στη φάση αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Παρασίου.
Συνθέσεις
Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Παρασχόπουλος, Περηφανόπουλος, Χαϊκάλης, Νικολόπουλος (87′ Τσίπης), Πολυζόπουλος, Κακατάτσιος, Φιρινίδης, Κιρκιλιανίδης, Πετικόπουλος, Παπαδόπουλος (57′ Δημητριάδης)
ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κίτσος, Ιωάννου, Ευθυβούλης, Δημητρίου, Θεοδοσιάδης (70′ Στέφος), Τουμαράς, Τσαγεράς, Κακούδης, Παρηγορίδης (62′ Στογιάννος), Ευθυμιάδης, Γραμματικός (46′ Πασχαλίδης)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΑΣ Ειρηνούπολης 1-0


Μία πολύ μεγάλη νίκη με αντίπαλο μία ομάδα με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές πέτυχε σήμερα ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι «ασπρόμαυροι», μετά το εντυπωσιακό «διπλό» στο Διαβατό απέδωσαν εξαιρετικά και στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, κάνοντας υπερήφανους τους φίλους της ομάδας που έδωσαν βροντερό παρόν στο γήπεδο.
Οι φιλοξενούμενοι και ενώ θα περίμενε κανείς πως θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, παρουσιάστηκαν «χλωμοί», δεν είχαν τις λύσεις και το αγωνιστικό πλάνο που εμφάνισαν στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕ Χαρίεσσας και μοιραία ηττήθηκαν από έναν ΠΑΟΚ που…έτρωγε σίδερα! Κι αυτό γιατί αρκετές ήταν οι μονομαχίες που κερδήθηκαν από τους γηπεδούχους και σε μία από αυτές σημειώθηκε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Γιώργου Μπουκλά του Α. στο 33ο λεπτό.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Τυριακίδης αναγκάστηκε να προβεί στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή στο 27′ όταν ο Γιάννης Βαλδήρ τραυματίστηκε (εκφράζονται φόβοι για θλάση) και στη θέση του πέρασε ο Αλέξης Παπαδόπουλος αλλάζοντας τα πλάνα που είχε εξ αρχής σχεδιάσει. Παρά τις προσπάθειες για να κάνουν το παιχνίδι τους, οι πρωταθλητές έπεφταν δύο και τρεις πάνω στη φάση και έκλεψαν πολλές φορές μπάλα ανακόπτοντας τις όποιες προϋποθέσεις για τους «πράσινους».
Η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 33′ όταν ο Πατατούκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Χαρισούδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και ο Γιώργος Μπουκλάς με προβολή νίκησε τον Σεϊτανίδη για να κάνει το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο τερματοφύλακας μάλιστα του ΑΣ Ειρηνούπολης κατέγραψε κάποιες πολύ καθοριστικές επεμβάσεις στο παιχνίδι, όταν ο ΠΑΟΚ (με εκφραστή τον Σπύρο Κίτσα κυρίως) έβγαινε με πολλές αξιώσεις στην κόντρα ειδικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν για την ισοφάριση.
Ως συμπέρασμα από τη σημερινή αναμέτρηση θα πρέπει να τονίσουμε πως ο ΠΑΟΚ για ακόμη χρονιά δείχνει πως έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει παρά το γεγονός πως έφυγαν αρκετοί από τους παίκτες που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια. Η νέα αυτή «φουρνιά» παικτών φαντάζει ως ικανή να αναπληρώσει επάξια τους αποχωρήσαντες και με τη σημερινή τους εμφάνιση φωνάζουν «παρόν» στη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα που χτίστηκε με ότι καλύτερο υπήρχε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, «φωνάζει» από μακριά πως θέλει το χρόνο της για να παρουσιάσει αυτό που πρεσβεύει άλλωστε το πλούσιο ρόστερ της αλλά και που επιθυμούν τόσο οι διοικούντες όσο και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας. Εξυπακούεται πως η ήττα αυτή δεν είναι η καταστροφή, αφού όπως έχει δείξει το παρελθόν, κανείς δεν πήρε ή έχασε τον στόχο από τη δεύτερη αγωνιστική…
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο καιΝατσιούρα
10603686_782735458432164_3925940995349401160_n
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κων., Κούκλας Γ., Μπουκλάς Γ., Κίτσας Λ., Λαδάς, Τζέπης, Χαρισούδης (81′ Μπουκλας Αν.), Κίτσας Σ. (72′ Μπουκλάς Αλ.), Κίτσας Θ., Μαρτσέλος Γ. (66′ Κούκλας Α.), Πατατούκας.
ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Μανδάλης (59′ Σπυρίδης), Αργυρίου, Βαλδήρ (27′ Παπαδόπουλος), Τζεϊρανίδης (46′ Παντζαρτζίδης Ν.), Τενεκετζή, Συμεωνίδης, Κουκουράκης, Έξαρχος, Σαμψωνίδης, Πέτγαζλης.
*φωτ. από τη σελίδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στο facebook