ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015
0 σχόλια

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: ΣΤΗΝ ΦΤΕΛΙΑ Η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ

2/13/2015 07:58:00 μ.μ.
Τα δύσκολα για την Προσοτσάνη πέρασαν, τώρα αρχίζουν τα…must win! Τα ντέρμπι μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν, οι 9 βαθμοί σ’ αυτά τα τέσσερα ματς σίγουρα αποτελούν έναν πολύ καλό απολογισμό, το +4 από τη 2η θέση αν μη τι άλλο είναι ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας, ωστόσο η δουλειά βρίσκεται ακόμα στη μέση του δρόμου…


Η Φτελιά των μόλις 2 βαθμών είναι ο επόμενος αντίπαλος των πρωτοπόρων και μπορεί η τελευταία θέση της να φέρνει στο μυαλό όλων εικόνες μιας εύκολη επικράτησης, με μεγάλο σκορ και τα σχετικά, αλλά ο Γιώργος Λάλας ήδη από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε την επιχείρηση «προσγείωση» μετά το θριαμβευτικό 3-0 επί της Πετρούσας στο γειτονικό ντέρμπι κορυφής.

Η Προσοτσάνη όσο υποχρεωμένη ήταν να κερδίσει τα ντέρμπι, άλλο τόσο αναγκασμένη είναι να επικρατήσει κι αύριο, μιας και κάθε απώλεια με ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα καθίσταται απαγορευτική!
Το θετικό για το 49χρονο τεχνικό είναι γι άλλη μια αγωνιστική η παντελής απουσία προβλημάτων για τον καταρτισμό της πιο ανταγωνιστικής αποστολής, σ’ ένα γήπεδο όπου οι «κυανόλευκοι» στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις τους μετρούν τέσσερεις νίκες και μία ισοπαλία.
Για τη Φτελιά του Σπύρου Φιλίππου αυτό το ματς θ’ αποτελέσει ένα ακόμα τεστ – σίγουρα και το πιο δύσκολο –  για την ιδιαίτερα νεανική ομάδα που «χτίζουν» οι άνθρωποί της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, μιας και μέχρι την πτώση της καρό σημαίας στην Α’ ΕΠΣ Δράμας οι εμπειρίες για τους «κιτρινόμαυρους» είναι απαραίτητες για να ξαναφέρουν την ομάδα εκ νέου στα μεγάλα σαλόνια του νομού!
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ14-02-2015, 3:15μ.μ / ΕΡΑ Σπορ 107.3 FM ~ Alpha news Δράμας 95.5FM ~www.draminaspor.gr ~ facebook.com/ΓΣ Προσοτσάνης.
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣΔημοτικό Γήπεδο Φτελιάς.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗΦτελιά-Δοξάτο 1-4, Χωριστή-Φτελιά 5-0, Φτελιά-Άγιος Αθανάσιος 2-4, Μοναστηράκι-Φτελιά 3-0 & Φτελιά-Καλλίφυτος 0-3 / Προσοτσάνη-Πετρούσα 3-0, Δοξάτο-Προσοτσάνη 2-1, Προσοτσάνη-Πανδραμαϊκός 1-0, Χωριστή-Προσοτσάνη 0-2 & Προσοτσάνη-Ξηροπόταμος 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ1: 6,85 – Χ: 4,50 – 2: 1,30
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑΜαμσάκος Θεόδωρος – Μικρούλης Γεώργιος – Μαρμαρίδης Αναστάσιος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ/ Χριστοφορίδης (αμφίβολος).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πριν 11 χρόνια παρά μία εβδομάδα η Προσοτσάνη τίθεται αντιμέτωπη με τον Άρη Φτελιάς, μία μόλις αγωνιστική μετά το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Νέα Αμισό (1-1, 87’ Δημήτρης Γούργουλης / 43’ Δημήτρης Μίρκου), σε παρόμοια…φάση όπως είναι και το αυριανό ματς με τους «κυανόλευκους» να έρχονται από το θρίαμβο έναντι της Πετρούσας και ταυτόχρονα ν’ αυξάνουν τη διαφορά τους από τη 2η θέση στους τέσσερεις βαθμούς.
7 Φεβρουαρίου 2004 λοιπόν, ημέρα Σάββατο 20ή αγωνιστική για την Α’ ΕΠΣ Δράμας με διαιτητικό τρίο τους κ.κ. Δάντη Γιάννη – Παπαλαζάρου Λάζαρο – Αλατζά Γιάννη. Η ήδη υποβιβασμένη Φτελιά χωρίς προπονητή στον πάγκο υποδέχεται την πρωτοπόρο Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα σε άριστες γηπεδικές και καιρικές συνθήκες.
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός εκ μέρους των γηπεδούχων τίθεται σε εφαρμογή μέχρι και το 15ο λεπτό: σκορ σε κείνο το χρονικό σημείο; 2-0 με γκολ των Ποιμενίδη στο 5’ με σουτάρα από τα 25 μέτρα να αιφνιδιάζει τον Ούσιο και Χουΐδη στο 16’ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στο «Γ», φέρνει μάνι-μάνι τα σύννεφα στον «κυανόλευκο» ουρανό.
Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων μέχρι και τη λήξη του α’ μέρους ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Ο κάπτεν Γιάννης Σαμαράς ακριβώς στο ημίωρο κι ο Δημήτρης Γούργουλης δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών φέρνουν εκ νέου την απόλυτη ισορροπία, ωστόσο ο παράγοντας  ψυχολογία φαίνεται και διά γυμνού οφθαλμού να έχει μεταφερθεί στο στρατόπεδο της Προσοτσάνης.
Ο μετέπειτα 1ος σκόρερ των «κυανόλευκων» εκείνης της σεζόν με 34 τέρματα Λευτέρης Κερασίδης, παίρνει την ομάδα από το χέρι και με δύο προσωπικά γκολ στο 53’ & στο 85’ δίνει ένα ακόμα τρίποντο για την Προσοτσάνη, το πιο δύσκολο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια στο υπόλοιπο του β’ γύρου!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΦΤΕΛΙΑ (---): Παύλου-Λαζός-Τορνικίδης-Ποιμενίδης-Χαρετίδης-Κοτσερίδης (46’ Μηλώσης)-Τάνιος-Ιωαννίδης-Λιθοξόπουλος (70’ Φλέγκας)-Χουΐδης-Millo (59’ Καραγιαννίδης).
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): Ούσιος-Ηλιάδης-Πούλιος-Ροδίτης-Μουράτης Γ.-Ασλανίδης-Σαμαράς-Βέργας (31’ Δουλκέρογλου)-Γούργουλης (75’ Κεμπαπτσής Γ.)-Κερασίδης-Αμπατζόγλου (62’ Παναγιωτίδης).
Η αμέσως επόμενη επίσκεψη της ομάδας του Γιώργου Λάλα στη Φτελιά ήταν πέρυσι πάλι στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής αυτή τη φορά 8 Φεβρουαρίου με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν και πάλι 4 γκολ, παίρνοντας τη νίκη πολύ πιο εύκολα σε σχέση με 10 χρόνια πριν.

Αύριο, πάλι για την 20ή αγωνιστική (!!!) οι δύο ομάδες τίθενται στο ίδιο γήπεδο αντιμέτωπες με ξεκάθαρο φαβορί του πρωτοπόρους…


Stelios Hartalis/http://www.draminaspor.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top