ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015
0 σχόλια

ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ : ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ , ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2/14/2015 02:58:00 μ.μ.
Διανύσαμε τα δύο τρία του πρωταθλήματος α’ κατηγορίας ΕΠΣΚ με την διεξαγωγή των πρώτων δεκατεσσάρων αγωνιστικών ημέρων στους δύο ομίλου. Απομένουν οκτώ αγωνιστικές ημέρες και η εξέλιξη προμηνύεται συναρπαστική, αφού δώδεκα ομάδες είναι υποψήφιες γιά τα τέσσερα εισιτήρια ανόδου στην α1.
Α όμιλος
Το Χέρσο προπορεύεται σταθερά από την αρχή του πρωταθλήματος. Συγκέντρωσε 37 βαθμούς, έχοντας χάσει μόλις 5. Διατηρεί διαφορά επτά βαθμών από την δεύτερη θέση και δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου η ακαριαία επάνοδος στην α1.
Πέντε ομάδες διεκδικούν τις προνομιούχες θέσεις (2η, 3η, 4η, 5η) που εξασφαλίζουν την συμμετοχή στους κατατακτήριους αγώνες όπου ο κερδισμένος της διαδικασίας σε «μικρό πρωτάθλημα» με ειδική βαθμολογία, προβιβάζεται στην ανώτερη κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς.
Η Πλαγιά με 30, ο Αλέξανδρος Κιλκίς με 27, ο Αγιος Παντελεήμων με 26 (έχει έναν αγωνα λιγότερο μέσα στην Φύσκα), η Νέα Σάντα με 26 και το Δροσάτο με 25, διεκδικούν το τελικό πλασάρισμα στην προνομιούχο δεύτερη θέση.
Βαθμολογικώς αδιάφοροι είναι το Κοιλάδι με 19 και το Κεντρικό με 17.
Στον αντίποδα, μόνο ένας στους τέσσερις θα χαμογελάσει αφού οι τρεις τελευταίες θέσεις οδηγούν στον υποβιβασμό στην β’ κατηγορία: Φύσκα 9, Καμπάνης 7, Δοϊράνη 6, Ευκαρπία 6.
Οι 11 σημαντικότεροι αγώνες που θα κρίνουν τις εξελίξεις στην κορυφή είναι κατ’ αγωνιστική ημέρα οι εξής:
15η, Α.Παντελεήμων-Χέρσο
16η, Αλέξανδρος Κιλκίς-Α.Παντελεήμων
16η, Χέρσο-Πλαγιά
17η, Πλαγιά-Αλέξανδρος Κιλκίς
18η, Χέρσο-Δροσάτο
18η, Α.Παντελεήμων-Πλαγιά
19η, Δροσάτο-Νέα Σάντα
20η, Νέα Σάντα-Χέρσο
20η, Αλέξανδρος Κιλκίς-Δροσάτο
21η, Δροσάτο-Α.Παντελεήμων
22η, Α.Παντελεήμων-Νέα Σάντα
Β όμιλος
Το Πολύπετρο με 38 βαθμούς και η Μεγάλη Βρύση με 36 είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, έχοντας τον πρώτο λόγο γιά την άνοδο. Με απώλεια μόλις τεσσάρων βαθμών το πρώτο και έξι η δεύτερη, θα λύσουν τις διαφορές τους το προσεχές Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στο «ντέρμπυ» της χρονιάς, όπου το Πολύπετρο παίζει γιά δύο αποτελέσματα, ενώ η Μεγάλη Βρύση χρειάζεται μόνο «διπλό».
Οποιος από τους δύο διεκδικητές του τίτλου περιορισθεί στην 2η θέση της κανονικής περιόδου, θα έχει τέραστιο πλεονέκτημα γιά την άνοδο, μέσω των κατατακτηρίων αγώνων αφού στην ειδική βαθμολογία θα έχει τουλάχιστον τρεις βαθμούς περισσότερους από τους ανταγωνιστές. Την 3η, 4η και 5η θέση αξιώνουν τέσσερις ομάδες: Ποντοηράκλεια 27, Μεταλλικό 25, Αξιούπολης 24, Παλαιό Γυναικόκαστρο 22.
Προβάδισμα γιά την παραμονή έχουν Αγιος Πέτρος 17, Βαλτοτόπι 16, Εύρωπος 15, χωρίς να είναι εξασφαλισμένοι.
Στις τρεις τελευταίες θέσεις που σημαίνουν υποβιβασμό, βρίσκονται Μαυρονέρι 11, Τούμπα 4, Αίας Πολυκάστρου 3.
Οι επτά σπουδαιότεροι αγώνες που θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις στις προνομιούχες θέσεις είναι κατ’ αγωνιστική ημέρα οι εξής:
15η, Πολύπετρο-Μεγάλη Βρύση
15η, Ποντοηράκλεια-Αξιούπολη
16η, Παλαιό Γυναικόκαστρο-Πολύπετρο
16η, Μεγάλη Βρύση-Ποντοηράκλεια
18η, Αξιούπολη-Μεταλλικό
20η, Πολύπετρο-Ποντοηράκλεια
21η, Μεγάλη Βρύση-Μεταλλικό
Το ανεπιθύμητο σενάριο
Σε όλες τις περιπτώσεις η προκήρυξη είναι σαφής και προβλέπει την άνοδο τεσσάρων ομάδων (δύο από κάθε όμιλο) από την α στην α1 κατηγορία.
Ενα και μοναδικό είναι το ανεπιθύμητο σενάριο: Εάν παραμείνει το Νέο Αγιονέρι στην γ’ εθνική και δεν καταφέρει ο πρωταθλητής της α1 ΕΠΣ Κιλκίς να ανέλθει στην γ’ εθνική. Τότε προβιβάζονται μόνον τρεις ομάδες από την α’ στην α1. Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων (κατ’ ευθείαν) και ο νικητής του κατατακτηρίου αγώνα μεταξύ των δευτεραθλητών, σε ουδέτερη έδρα.

     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top