ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015
0 σχόλια

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ , ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2014

1/05/2015 05:48:00 μ.μ.

πηγή :http://www.syros-sports.gr/
tΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ
Το 2014 μας αποχαιρέτησε και πλέον οι ομάδες του νησιού μας μπαίνουν στο 2015 με την προσπάθεια τους για... καταξίωση να συνεχίζεται. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι διακρίνουμε μια μεγάλη προσπάθεια των 3 ομάδων μας να παραμείνουν στην «elite» του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, ενώ ο αγαπημένος μας Φοίνικας με σωστές διοικητικές κινήσεις αποδεικνύει πως φτιάχνονται οι σωστές και υγιείς ομάδες χωρίς περιττά έξοδα.


Πέρσι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ήταν ο Α.Ο.Σ και τα μεγάλα αουτσάιντερ τουλάχιστον από τη Σύρο οι Πάγος και Άγιαξ. Φέτος οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Πάγο να προβάρει ως ένα εκ των φαβορί τουλάχιστον στον Α όμιλο και τον Α.Ο.Σ να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ για να διεκδικήσει θέση στα μπαράζ.
Για τους προληπτικούς... υπάρχουν και πολλές συμπτώσεις το μήνα Γενάρη (2014 και 2015), που θα δούμε στο τέλος που θα μας οδηγήσουν.

Πέρσι τέτοια εποχή...
Το περσινό φαβορί (Α.Ο.Σ) ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο θεσμό του Κυπέλλου. Τεσσάρα στον Πάγο και «τριάρα» στον Άιαντα ήταν ο απολογισμός του αθλητικού ομίλου στο κύπελλο, αλλά η πορεία στο πρωτάθλημα κατώτερη του μετρίου.

Το φετινό φαβορί (Πάγος) ξεκίνησε επίσης ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον θεσμό του Κυπέλλου. «Τριάρα» στον Α.Ο.Σ και εύκολο πέρασμα επί του πρωταθλητή Κυκλάδων στον θεσμό του κυπέλλου, αλλά η πορεία στο πρωτάθλημα επίσης κατώτερη του μετρίου.

Ο περσινός μέτριος στο πρωτάθλημα Α.Ο.Σ το μήνα Γενάρη, έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο φετινό μέτριο Πάγο του πρωταθλήματος που έφτασε πολύ εύκολα στα ημιτελικά του Κυπέλου.

Για να πάρει το Κύπελλο ο Α.Ο.Σ την περσινή χρονιά, χρειάστηκε να προσπεράσει το εμπόδιο Μυκονιάτικης ομάδας στα ημιτελικά και ομάδας από τη Σαντορίνη στον τελικό του θεσμού ,λίγο πριν από τη στέψη. Το ίδιο θα χρειαστεί να κάνει και ο Πάγος αν θέλει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλου. Αρχικά θα πρέπει να «φορτσάρει» κόντρα σε ομάδα της Μυκόνου και εν συνεχεία να σπριντάρει στον τελικό ενδεχομένως με αντίπαλο ομάδας από τη Σαντορίνη (Πανθηραϊκό).

Πάντως η πορεία του φετινού Α.Ο.Σ θυμίζει πιο πολύ την περσινή πορεία του Αίαντα Σύρου. Ξεκίνημα χωρίς υψηλούς στόχους, αποκλεισμός στον θεσμό του Κυπέλλου, εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και με μια καλή μεταγραφή το Γενάρη εν ονόματι Ηλίας Κώτσης.... Το έκανε στο τέλος.

Τα ίδια «χνάρια» ακολουθεί και ο περσινός συνεργάτης του Γιώργου Ρούσσου, Μάκης Βαρθαλίτης με την ομάδα του Α.Ο.Σ. Ξεκίνημα χωρίς υψηλούς στόχους, αποκλεισμός στον θεσμό του Κυπέλλου (έστω και αν δεν φταίει εκείνος καθώς ήταν λίγες ώρες που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας), εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι τα μισά και πλέον... ψάχνει για τη μεταγραφή που θα τον οδηγήσει στη «γη της επαγγελίας».

Ο φετινός Α.Ο.Σ υπό την καθοδήγηση του Μάκη Βαρθαλίτη έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η αγωνιστική πειθαρχεία είναι αυτή που έβαλε ως πρωτεύον στόχο ο Συριανός τεχνικός και τα κατάφερε περίφημα. Άσε που «βάφτισε» τον πιο παραγωγικό παίκτη της ομάδας Κυριάκο Μανουδάκη δεξί μπακ και του βγήκε με το παραπάνω. Τους χώρεσε όλους στην ίδια ενδεκάδα, άνοιξε θέσεις στο χώρο του κέντρου και μπροστά για 2 μικρούς και όλα πάνε «ρολόι» τι στιγμή που στον Α.Ο.Σ υπάρχει έλλειψη από μικρούς αθλητές. Συν τις άλλης με το Μανουδάκη στα μπακ ,ο Α.Ο.Σ γίνεται πιο επιθετικός από τα μετόπισθεν... Η διοίκηση άλλαξε σε σχέση με πέρσι. Μπήκαν «φρέσκα μυαλά» στην ομάδα, παρέμεινε ο «γερόλυκος» σε επίπεδο παραγόντων Γιώργος Φώσκολος, ενώ στα αρνητικά είναι η αποχώρηση ανθρώπων που μπορούσαν να βάλουν χρήμα στην ομάδα κυρίως αυτή την εποχή όπως οι Πύργος και Κόκκαλης. Κρατάμε τα θετικά βέβαια που είναι πολλά και το σημαντικότερο όλων ,ότι όλοι τους δουλεύουν μέρα νύχτα για λογαριασμό της ομάδας.

Πάμε στον Πάγο τώρα...
Αναμφίβολα περιμέναμε πολύ περισσότερα από τη φετινή ομάδα. Κράτησε τον ίδιο κορμό με πέρσι, ενισχύθηκε με Βαλάντη και Κάρολο, παρέμεινε ένας μεγάλος αθλητής για τα κυκλαδίτικα δεδομένα όπως ο Σπύρος Ξένος, έμεινε ο ίδιος καλός προπονητής και πάνω απ όλα η ίδια πετυχημένη και υγιέστατη διοίκηση. Έφυγε μόνο ο Τσάλμας αλλά επέστρεψε ο Χούρος που ως τώρα έχει βοηθήσει την ομάδα του. Να πω ότι δεν μπορεί η ομάδα να αντέξει τον «τίτλο» του φαβορί;; Θα δείξει η συνέχεια. Το σίγουρο είναι ότι ο Πάγος έχει πολλές δυνατότητες να «σηκώσει» κεφάλι και να πετύχει κάτι καλό στο τέλος.
Ήρθε η ώρα της λερναίας ύδρας που λέγεται Αίαντας.
Αποχώρησαν φέτος τα 9/11 από το περσινό ρόστερ, πολλοί θα περίμεναν ο σύλλογος με την εφηβική ομάδα που κατεβάζει, να μετράει γκολ το ένα πίσω από το άλλο, αλλά στην τελική είναι μέσα στους στόχους των μπαράζ. Αυτό πιστώνεται για μια ακόμη φορά στον Γιώργο Ρούσσου που εξακολουθεί να πιστεύει σε μικρά παιδιά. Σίγουρα η φετινή ομάδα έχει «ταβάνι» και το ξέρει καλύτερα από εμάς ο Έλληνας τεχνικός. Το ταβάνι του φετινού Άγιαξ είναι η είσοδος στα μπαράζ και τίποτα περισσότερο. Όπως και να χει κρατάμε το πιο σημαντικό από αυτή την ομάδα ,που είναι ότι «άνοιξε» 8 ολόκληρες θέσεις στο ρόστερ του για να παίξουν παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top