ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014
0 σχόλια

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕ ΛΑΓΚΔΑΔΑ , ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11/21/2014 01:37:00 μ.μ.



Η 15η αγωνιστική ανοίγει τις… πύλες της, με την περίοδο πιασίματος να έχει λήξει. Ο βαθμολογικός πίνακας συνεχίζει να «γράφει» και πλέον όσοι θέλουν να κοντράρουν την πρωτοπόρο ΑΠΕΛ έχουν την μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν.

Συνοπτικά η 15η αγωνιστική
Δόξα Πενταλόφου – Κεραυνός Αγγελοχωρίου: –
Ολυμπιακός Κυμίνων – ΓΣ Ηλιούπολης: –
Ομόνοια Σίνδου – ΠΑΟΝΕ: –
ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας – Οδυσσέας Κορδελιού: –
Αστέρας Ραιδεστού – ΑΕ Πολυδενδρίου: –
Ιάσων Αυγής – Διγενής Μονολόφου: –
Μακεδονικός – Ενωση Συκεών: –
ΑΟ Καρδίας – Θερμαϊκός Θέρμης: –
Αχιλλέας Τριανδρίας – Παύλος Μελάς: –

Δόξα Πενταλόφου- Κεραυνός Αγγελοχωρίου: Ο Κεραυνός είναι ωραίος αλλά ο Πεντάλοφος είναι αλλιώς… 
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ: Και κερατάς και δαρμένος έφυγε από τους Νέους Επιβάτες ο Πεντάλοφος. Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΝΕ. Πλέον ο Ηλίας Σαπάνης θέλει να βλέπει τα κεφάλια ψηλά των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι παρά τις αρκετές ατυχίες από την αρχή της χρονιάς, βρίσκονται στην πρώτη εξάδα. Είναι φανερό ότι οι Πενταλοφίτες περνάνε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος βάση των αποτελεσμάτων, μιας και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχουν πάρει μόλις δύο βαθμούς! Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ με το Αγγελοχώρι πάντως έχει πάρει μορφή τελικού, σε ένα ματς όμως όπου αμφίβολες είναι οι συμμετοχές του Γιάννη Σαπάνη και του Νάσση.
ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ: Καθόλου άσχημη η πορεία μέχρι στιγμής του Αγγελοχωρίου. Η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη είναι «σκληρό» καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο και γι΄αυτόν τον λόγο, δύσκολα θα παραδώσει τα «όπλα» και στον Πεντάλοφο. Μπορεί να ορισμένοι να περιμέναν περισσότερα πράγματα από τον Κεραυνό αλλά μην ξεχνάμε ότι η Α1 δεν έχει καμία σχέση με την Α κατηγορία. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι σε πολλά παιχνίδια όπως με Μακεδονικό, με ΑΠΕΛ και Παύλο Μελά, οι Αγγελοχωρίτες άξιζαν τουλάχιστον την ισοπαλία αλλά φύγαν με «άδεια» χέρια. Που θα πάει θα γυρίσει ο τροχός…

Ολυμπιακός Κυμίνων- ΓΣ Ηλιούπολης: «Μονόδρομος» η νίκη για τα Κύμινα, διαβασμένη η Ηλιούπολη
ΚΥΜΙΝΑ: Τα ψέματα τελειώσαν. Καλό το αήττητο σερί του Στέφανου Δημητριάδη αλλά η κλεψύδρα της… τετράδας έχει γυρίσει αντίστροφα. Από κει που φαινόταν ότι θα έπαιρνε το «τρίποντο» στο Κορδελιό, ο Ολυμπιακός κόντεψε να χάσει και τον βαθμό. Ομάδα με μεγάλη εμπειρία και δυνατή άμυνα τα Κύμινα, τα οποία κόντρα στην Ηλιούπολη θέλουν μόνο τη νίκη. Το υλικό σίγουρα είναι για πολλά παραπάνω αλλά ο «καθρέφτης» είναι ο αγωνιστικός χώρος.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Ακόμα ένα παιχνίδι «λουκούμι» για τον Στέλιο Ζιώγα. Παρότι ακόμα δεν έχει βρει σταθερότητα στην μέχρι στιγμής πορεία της, η Ηλιούπολη δείχνει με τους «μεγάλους» ότι έχει τον τρόπο της. «Σφιχτή» πίσω με αλληλοκαλύψεις και αρκετά γρήγορη στις αντεπιθέσεις. Είναι φανερό πλέον ότι οι Ηλιουπολίτες διανύουν μία από τις δύσκολες χρονιές στην Α1 και ότι για να σώσουν την παρτίδα, οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Μπόλικο ταλέντο αλλά «λείπει» ένας Παπαδόπουλος. Όχι ο δικτάτορας. Ο «Κάβουρας». Η εμπειρία του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου θα μπορούσε να είχε προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Ομόνοια Σίνδου- ΠΑΟΝΕ: Ο «πόλεμος» των δύο άκρων
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ίσως η πιο αψυχολόγητη ομάδα της Α1. Κερδίζει τον Παύλο Μελά, χάνει από την Τριανδρία, κερδίζει την Ηλιούπολη, χάνει στην Μαλακοπή… Παρά την παρουσία αρκετών έμπειρων παικτών, η Ομόνοια δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά στα ντέρμπι. Όχι ότι στα θεωρητικά πιο βατά παιχνίδια τα παίρνει άνετα. Αν δεν θέλουν οι Σινδιώτες να πάθουν ότι έπαθε και η Θέρμη, πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο ΠΑΟΝΕ δεν αστειεύεται και αν σε βρει μπόσκο θα σε κερδίσει…
ΠΑΟΝΕ: Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο ΠΑΟΝΕ, ο οποίος  με τα δύο γκολ στα χασομέρια πήρε την νίκη κόντρα στον Πεντάλοφο. Παρά τα απανωτά «χτυπήματα» από ΑΠΕΛ και Αγγελοχώρι, η ομάδα του Βαγγέλη Κολώνη κατάφερε να κρατηθεί από τα… σχοινιά και να παραμείνει σε μια καλή απόσταση από την πρώτη δυάδα. Με εξαίρεση το ματς του Λαγκαδά, ο ΠΑΟΝΕ δείχνει ότι αποδίδει καλύτερα εκτός και κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει και στην Σίνδο. Δύσκολο ματς, το οποίο σίγουρα θα πάει στην δύναμη.

Π.Ο Μαλακοπής- Οδυσσέας Κορδελιού: Γκολ και θέαμα στην Πυλαία
ΜΑΛΑΚΟΠΗ: Η κατάρα που την ήθελε να μην κερδίζει μακριά από την Πυλαία τελικά έσπασε. Τα παιδιά του Χάρη Βλάχου πέρασαν εύκολα από το Πολυδένδρι, δείχνοντας ότι επιθετικά με ομάδες των… κυβικών τους, βγάζουν «φωτιές». Έξι με τις Συκιές και άλλα τέσσερα με την ΑΕΠ, σύνολο δέκα γκολ σε δύο αγώνες. Απέναντι στον Οδυσσέα όπου έχει περίπου ίδιους στόχους, η νίκη μοιάζει με «εξάποντο». Σίγουρα οι Κορδελιώτες βρίσκονται ένα, ίσως και δύο… σκαλιά πιο πάνω από τις Συκιές και το Πολυδένδρι, κάτι που σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος.
ΟΔΥΣΣΕΑΣΠΑΙΧΝΙΔΙ στα μέτρα του. Πάνω-κάτω η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι ίση. Ο Οδυσσέας Κορδελιού είναι μια ομάδα που δημιουργεί αρκετές φάσεις και σίγουρα περιμένω να βάλει γκολ και στην Μαλακοπή. Βέβαια, γκολ έβαλε και στην Ηλιούπολη αλλά τελικά υπέστη πανωλεθρία. Το «κλειδί» είναι στην άμυνα για τους Κορδελιώτες, οι οποίοι λίγο με την εμπειρία του Βακουφάρη και λίγο με τα ξεπετάγματα του Γιαννιώτη θα βρουν την άκρη μπροστά.
Αστέρας Ραιδεστού- ΑΕ Πολυδενδρίου: Κάνει το… comeback η Ραιδεστός
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μετά από δύο σερί νίκες με Παύλο Μελά και Ένωση Συκεών, τι άλλο να περιμένει κανείς στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο, μια ομάδα όπου ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό εκτός έδρας. Αν δεν κερδίσουν το Πολυδένδρι, το οποίο έχει χάσει 5-6 βασικά στελέχη και παράλληλα έχει χάσει και την «ηρεμία»  του, τότε ας μην ελπίζουν για πολλά-πολλά. Ή παίρνεις το ματς και συνεχίζεις με την ψυχολογία στα ύψη ή σκοντάφτεις και πετάς την νίκη επί του Παύλου Μελά, στα σκουπίδια.
ΑΕΠ: Αυτοκαταστροφικές… τάσεις δείχνει για ακόμα μια χρονιά η ΑΕΠ, η οποία εκεί όπου έμοιαζε ικανή για το «θαύμα», τελικά φαίνεται ότι τα γκρεμίζει όλα. Βέβαια δεν φταίνε σε κάτι τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα. Ότι μπορούν κάνουν. Αλλά όταν φεύγει ο προπονητής, έρχεται άλλος, παραιτείται ο πρόεδρος, φεύγει ο αντιπρόεδρος, ξανάγυρνάει ο πρόεδρος, φεύγουν βασικοί ποδοσφαιριστές και γενικά υπάρχει μια κατάσταση αλαλούμ, τι να περιμένει κανείς από τα παλικαράκια. Πως να συγκεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι; Συγχαρητήρια πάντως στα παιδιά που έχουν μείνει και προσπαθούν. Αν φέτος το Πολυδένδρι σωθεί, τότε αυτοί οι παίκτες θα αφήσουν ιστορία…

Ιάσων Αυγής- Διγενής Μονολόφου: Στον… Γολγοθά της παραμονής 
ΑΥΓΗ: Το  «καμπανάκι» της μεταγραφικής περιόδου περιμένουν να ακούσουν οι παίκτες του Ιάσονα. Ήδη τα παιδιά βαράνε τελικές με παιχνίδια Τετάρτη-Κυριάκη και να φανταστεί κανείς ότι ίσα-ίσα συμπληρώνουν 15αδα. Για 18αδα ούτε συζήτηση αλλά ο Γιώργος Ταληχμανίδης επιμένει και ξέρει ότι ο… Ιανουάριος της ενίσχυσης είναι κοντά. Άλλωστε ήδη υπάρχουν συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται στην… αναμονή. Σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στον Μονόλοφο; Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την νίκη.
ΜΟΝΟΛΟΦΟΣ: Η ώρα της ξεκούρασης τελείωσε. Οι Μονολοφιώτες αν και έχουν να κερδίσουν περίπου δύο μήνες, είναι ικανοί πάντα για την ζημιά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το… έμφραγμα του Μακεδονικού, την τρικλοποδιά στην ΑΠΕΛ ή το «σκάλωμα» της Δόξας Πενταλόφου; Όπως και να έχει όμως αυτά έχουν λίγη σημασία για τον Διγενή Μονολόφου. Η ουσία είναι οι βαθμοί. Όσο δεν έρχονται αυτοί, τότε ο κίνδυνος του υποβιβασμού θα γίνει ολοένα και μεγαλύτερος. Κόντρα στην Αυγή, βέβαια, είναι και μια ευκαιρία για ρεβάνς, για τον περσινό αποκλεισμό στο κύπελλο.

Μακεδονικός- Ένωση Συκεών: Οι νίκες φέρνουν ηρεμία 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Την ηρεμία του ψάχνει ο Μακεδονικός και κόντρα στην ουραγό Ένωση, μοιάζει μοναδική ευκαιρία να πάρει τα πάνω του. Είναι τεράστια ευκαιρία για τους Νεαπολίτες να ξεκινήσουν ένα καλό σερί νικών από δω και πέρα μιας και το πρόγραμμα μοιάζει ιδανικό. Αν ο Μακεδονικός δε μπορέσει να πάρει το «εξάποντο» με Συκιές και Πολυδένδρι, τότε ας κάτσει εκεί που κάθεται και ας αφήσει τα «όνειρα». Εφόσον θέλει να πρωταγωνιστήσει, οφείλει να «ξυπνήσει» γρήγορα γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ιδού η Ρόδος…
ΕΝΩΣΗ: Δεν έχει απομείνει κάτι άλλο. Ένα… ηλεκτροσόκ χρειάζονται οι Συκεώτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής μοιάζουν με… καράβι μπροστά σε παγόβουνο. Ο καιρός περνάει και νίκη δεν έρχεται. Σίγουρα απέναντι στον Μακεδονικό, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, πόσο μάλλον κόντρα στους Νεαπολίτες που και αυτοί παίζουν με την… πλάτη στο τοίχο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της Ένωσης, η ομάδα αποτελεί ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο βαθμολογικός πίνακας. Μην πω και ο «ψυχολογικός».

ΑΟ Καρδίας- Θερμαϊκός Θέρμης: Γειτονική… μονομαχία στην Καρδία
ΚΑΡΔΙΑ: Πέντε ματς αήττητη μετράει η ομάδα του Νίκου Σακελλαρίδη και το κλίμα είναι υπέροχο. Ήρθε και ο Γιώργος Μπαβέλης στη βάση του και το «γλυκό» έδεσε. Η Καρδία αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο αθλητικές ομάδες της κατηγορίας και όχι άδικα. Ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα κόντρα στον τρεμπλούχο, θεωρώ ότι η Καρδία δεν θα μπει σε περιπέτειες και θα βρεθεί μεταξύ 6ης και 7ης θέσης.
ΘΕΡΜΗ: Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται. Τον λένε Θερμαϊκό και έχει τον τρόπο του. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ομάδα του Κώστα Γιότκου παίρνει τα παιχνίδια και αναμένεται να είναι ακόμα μια χρονιά, μέσα στην τριάδα. Αν ενισχυθεί κιόλας μπροστά όπως ακούγεται, τότε ποιος την πιάνει. Απέναντι στην Καρδία πάντως, οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία την νίκη, η οποία εφόσον επέλθει τότε θα τους διατηρήσει κοντά στην κορυφή αλλά και θα τους δώσει ακόμα μεγαλύτερη «ώθηση» για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παύλο Μελά.

Αχιλλέας Τριανδρίας- Παύλος Μελάς: Περνάει από το «ναρκοπέδιο» της Τριανδρίας ο «στρατηγός»
ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Παρά το αρχικό «μούδιασμα» ο Αχιλλέας βρίσκει τα πατήματα του και έχει ξεκινήσει ήδη την αντεπίθεση. Σε αυτήν την αντεπίθεση όμως, ο Γιάννης Παγώνης δε μπορεί να υπολογίζει πλέον στον έμπειρο Κώστα Φεύγα, ο οποίος μετά τον τραυματισμό που είχε στον Όλυμπο, πλέον έχει βρει δουλειά και δυσκολεύεται αρκετά με τις υποχρεώσεις της ομάδας. Πάντως κόντρα στους Σταυρουπολίτες, ο Αχιλλέας θεωρείται το «αουτσάιντερ» της αναμέτρησης και σίγουρα το άγχος θα είναι στην αντίπερα όχθη. Οι Τριανδριώτες δεν έχουν να χάσουν τίποτα από αυτό το ΠΑΙΧΝΙΔΙ σε αντίθεση με τον Παύλο Μελά και γι΄αυτό αναμένεται να παίξουν πιο απελευθερωμένοι.
Π. ΜΕΛΑΣ:  Ένα μίνι ντεφορμάρισμα περνάει ο Παύλος Μελάς, ο οποίος καλείται να βρει γρήγορα τον καλό του εαυτό. Η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος τους και οι Σταυρουπολίτες το γνωρίζουν καλά. Ταλέντο υπάρχει, ποιότητα επίσης, ωστόσο η απόδειξη βρίσκεται στο χορτάρι. Η… αχίλλειος πτέρνα του Παύλου Μελά φέτος δείχνει να είναι στα στημένα, αφού για ακόμα μια φορά δέχθηκε γκολ από στημένη μπάλα. Για την ακρίβεια η 5η φορά. Δηλαδή το 50% των γκολ που έχει δεχθεί, είναι από στημένες φάσεις. Πάλι καλά που ο Καρυπίδης βγάζει μάτια φέτος και η κατάσταση έχει ισορροπήσει. Σε περίπτωση νίκης πάντως απέναντι στον Αχιλλέα, η ομάδα του Κώστα Μπήκα θα βρεθεί και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή καθώς η ΑΠΕΛ έχει το ρεπό της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top