ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
0 σχόλια

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΑ , ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11/05/2014 02:00:00 μ.μ.




Τετάρτη σήμερα και η Α1 «βαράει» υπερωρίες με την εμβόλιμη 12η αγωνιστική, εκεί όπου διεξάγονται αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Οδυσσέας Κορδελιού: –
ΑΠΕ Λαγκαδά – ΠΑΟΝΕ: –
ΑΕ Πολυδενδρίου – ΓΣ Ηλιούπολης: –
Διγενής Μονολόφου – Δόξα Πενταλόφου: –
Ενωση Συκεών – Ολυμπιακός Κυμίνων: –
Θερμαϊκός Θέρμης – Ομόνοια Σίνδου: –
Παύλος Μελάς – ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας: –
ΑΟ Καρδίας – Αστέρας Ραιδεστού: –
Μακεδονικός – Ιάσων Αυγής: –

Κεραυνός Αγγελοχωρίου- Οδυσσέας Κορδελιού: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ψυχολογικό κομμάτι. Γιατί μπάλα παίζουν τα παλικαράκια ωστόσο πάντα χάνουν στις λεπτομέρειες. Όπως με τον Μακεδονικό, όπως με τον Παύλο Μελά, όπως με την Θέρμη, όπως και με την ΑΠΕΛ πριν λίγες ημέρες. Η νίκη αποτελεί μονόδρομος για τους Αγγελοχωρίτες, οι οποίοι ελπίζουν ότι η τύχη θα έρθει η στιγμή που θα τους χαμογελάσει.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: 15 πονταλάκια για ξεκίνημα δεν είναι και άσημα για τους Κορδελιώτες. Το θετικό για την ομάδα του Τέλη Κιάκη και του Απόστολου Μπαλάσκα είναι ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Ειδικότερα στο «κλουβί» όπου οι αποστάσεις μεταξύ μεσαίας γραμμής και μεγάλης περιοχής είναι σαν την απόσταση… χωλ με κουζίνα, εκεί γίνεται πανηγύρι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο και η πανωλεθρία του ΠΑΟΝΕ, η «γκέλα» της ΑΠΕΛ όπως και το παιχνίδι θρίλερ με τον Παύλο Μελά. Μια νεανική ομάδα με μπόλικο ταλέντο και με έναν Βακουφάρη να καθοδηγεί τους υπόλοιπους. Όπως και να έχει όμως, το ματς στο Αγγελοχώρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ακόμα και το «χικάκι» δεν είναι άσχημο.

ΑΠΕΛ- ΠΑΟΝΕ: Από τον Λαγκαδά δεν πέρασε κανείς…
ΑΠΕΛ: Μπορεί να είχε την τύχη με το μέρος της στο Αγγελοχώρι, ωστόσο λένε ότι η τύχη πάει με τους «μεγάλους». Η ομάδα του Θούλη Γιαμουρίδη με άμυνα «ατσάλι» και με μεγάλη ποιότητα από τη μέση και μπροστά, βρίσκεται στην κορυφή και όχι άδικα. Οι Λαγκαδιανοί πάντως γνωρίζουν την δυσκολία του αγώνα με τον ΠΑΟΝΕ και αναμένεται να εμφανιστούν σοβαροί όπως πάντα. Ενημερωτικά πάντως, ο Βεϊδαμενίδης μετά από πέντε σερί αγώνες όπου σκόραρε κατά ριπάς, έχει εδώ και δύο αγωνιστικές όπου έριξε άγκυρα. Μήπως ήρθε η ώρα του;
ΠΑΟΝΕ: Για να φάει γκολ, χρειάζεται αίτηση. Τρία ματς με Τριανδρία, Θέρμη και Μονόλοφο η ομάδα του Βαγγέλη Κολώνη διατηρεί το «μηδέν» παθητικό. Μπορεί το Ελάφι και η… παρέα του μπροστά να κάνουν παπάδες, ωστόσο τον πρωταθλητισμό τον φέρνει η άμυνα. Με οδηγό λοιπόν το «διπλό» στη Θέρμη, ο ΠΑΟΝΕ θα πάει στον Λαγκαδά για το θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας πάλι ιδιαίτερη βάση στην αμυντική του λειτουργία και στην ποιότητα των μεσοεπιθετικών του. Και με τον βαθμό να έφευγε από το Λαγκαδά δε θα έλεγε όχι πιστεύω.
 
ΑΕ Πολυδενδρίου- Γ.Σ Ηλιούπολης: Εις το όνομα της… παραμονής!
ΑΕΠ; Ένα ημίχρονο και κάτι «ψυλά» άντεξε το Πολυδένδρι στο Κορδελιό και μετά «μπλακ-άουτ». Πάντως τα τελευταία δείγματα με Αγγελοχώρι και Ένωση Συκεών, έδειξαν ότι υπάρχει… ζωή στο Πολυδένδρι και ότι τα play out δεν είναι ανέφικτος στόχος. Μην γελιόμαστε, αυτός είναι ο στόχος. Άλλωστε όταν ξεκίνησε η χρονιά, σε καφενειακές και μη συζητήσεις η ΑΕΠ θεωρήθηκε το πρώτο φαβορί για «φούντο». Ωστόσο μετά την αλλαγή προπονητή, οι Πολυδενδρίτες έδειξαν ότι μπορούν να το παλέψουν. Μην ξεχνάμε τις δύσκολες ώρες που πέρασαν Πεντάλοφος, Σίνδος, Καρδία και Αγγελοχώρι. Γιατί να μην τα καταφέρουν δηλαδή και με την Ηλιούπολη;
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μπορεί να μην ξεκίνησε  καλά ωστόσο έχει εδώ και λίγες αγωνιστικές που ανεβάζει στροφές. Ο Στέλιος Ζιώγας θέλει να διώξει την εκτός έδρας… κατάρα και πηγαίνει στο Πολυδένδρι για το «διπλό». Αν θέλουν οι Ηλιουπολίτες να αποφύγουν το μειονέκτημα έδρας των play out, τότε αυτά τα παιχνίδια που είναι στα μέτρα τους οφείλουν να τα κερδίζουν. Πάντως σχετικά με την παρουσία του Μωυσίδη ότι και να πούμε είναι λίγο. Το παιδί σκοράρει συνεχώς και σίγουρα έχει αναπληρώσει επάξια το «κενό» του περσινού πρώτου σκόρερ και τραυματία, Αντώνη Φωτογλίδη.
 
Διγενής Μονολόφου- Δόξα Πενταλόφου: «Μονομαχία» ανάμεσα στους λόφους
ΜΟΝΟΛΟΦΟΣ: Λίγο το προβληματάκι στην παραγωγικότητα αν λυθεί τότε ίσως έρθουν και τα αποτελέσματα. Βασικός στόχος του Διγενή είναι η παραμονή στην κατηγορία, έστω και από τα play out. Οι Μονολοφιώτες ποντάρουν πολλά στην έδρα τους και αναμένεται να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου σιγά-σιγά να πάρουν τα πάνω τους. Πάντως απέναντι στην Πεντάλοφο θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά με τους Μονολοφιώτες άκρη δε βγάζεις. Άλλωστε δεν έχει βγει τυχαία η ατάκα «Είναι τρελοί αυτοί οι Μονολοφιώτες».
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ: Τρεις ματς αήττητη η Δόξα, παραμένοντας στο κυνήγι της ανόδου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι της λείπει η σταθερότητα, κάτι το οποίο αν δε λύσει άμεσα τότε ας ξεχάσει τα όνειρα. Ενώ παίρνει τα αποτελέσματα στα ντέρμπι, «πνίγεται» στα θεωρητικά πιο βατά παιχνίδια έχοντας χάσει αρκετούς βαθμούς από την επιπολαίοτητα της. Αν μπει σοβαρή από το πρώτο λεπτό τότε θα είναι και το μεγάλο φαβορί για το «τρίποντο».

Ένωση Συκεών- Ολυμπιακός Κυμίνων: Ψυχολογικά δεν είναι καλά…
ΕΝΩΣΗ: Δεν βαδίζει καλά η Ένωση και το ξέρει και ένα μικρό παιδί. Δίχως νίκη ακόμα, ντεφορμέ αγωνιστικά, καταρρακωμένη ψυχολογικά και το παιχνίδι με τα Κύμινα είναι τελικός. Τέλος τα ψέματα.  Το θετικό για τον Παναγιώτη Μάϊνα είναι ότι εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε προπονήσεις ο Σάκης Κατιανός, ο οποίος από παιχνίδι σε παιχνίδι αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του. Ο γνωστός Κατιανός έχει να προσφέρει αρκετές λύσεις, αρκεί όμως να βρει ρυθμό. Προς το παρών όμως, σημασία έχει το παιχνίδι με τα Κύμινα.
ΚΥΜΙΝΑ: Ούτε οι ταινίες του Φώσκολου δεν ήταν τόσο βαρετές. Το παιχνίδι με τον Παύλο Μελά ήταν μια παρωδία. Δέκα ημίχρονα να έπαζαν, γκολ δεν έβαζαν. Αυτό το υλικό των Κυμίνων δεν είναι για βολοδέρνει. Το «θετικό» μέσα σε όλα αυτά είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα της Α1 (!) με έξι γκολ παθητικό. Παρόλα αυτά μπροστά «σκοτάδι». Παίκτες με ποιότητα όπως ο Παπαγαθωνίκου υπάρχουν ωστόσο κάτι δε πάει καλά. Πάντως ο κύριος Δημητριάδης παραμένει αήττητος μέχρι στιγμής και δεν νομίζω να το «χαλάσει» στις Συκιές.

Θερμαϊκός Θέρμης- Ομόνοια Σίνδου: Όποιος σκοράρει πρώτος κερδίζει
ΘΕΡΜΗ: Τον καλό του εαυτό αναζητά εδώ και δύο αγώνες ο Θερμαϊκός Θέρμης. Η ομάδα του Κώστα Γιότκου μετά από δύο αγώνες χωρίς νίκη, δεν θέλει να χάσει έδαφος από την κορυφή και γι΄αυτό στο παιχνίδι με την Σίνδο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη. Απέναντι στην Ομόνοια αναμένεται να γίνει «σφιχτό» παιχνίδι και όποιος σκοράρει πρώτος κερδίζει.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Μπορεί να κερδίσει τους πάντες αλλά μπορεί να χάσει και από οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για την Ομόνοια, η οποία καλείται να συνέλθει μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Αχιλλέα Τριανδρίας. Βέβαια απέναντι στον Θερμαϊκό τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, ωστόσο οι Σινδιώτες έχουν την εμπειρία και θα διεκδικήσουν στα ίσια το παιχνίδι.
 
Παύλος Μελάς- Μαλακοπή: Δεν χαρίζει «κάστανο» στην Σταυρούπολη ο Στρατηγός
Π. ΜΕΛΑΣ: Μαζί με την ΑΠΕΛ, οι Σταυρουπολίτες είναι πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Βέβαια, για το λόγου το αληθές, ο «στρατηγός» δεν αποδίδει ακόμα τα αναμενόμενα. Που να απέδιδε δηλαδή; Παρόλα αυτά, ο Sir Κώστας Μπήκας βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο ΑΠΕΛ, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο. Σήμερα απέναντι στη Μαλακοπή, πέρα από την απουσία του Καζάνα, ο Παύλος Μελάς θα παραταχθεί κομπλέ.
ΜΑΛΑΚΟΠΗ: Έτσι, εντελώς αθόρυβα, η Μαλακοπή μετά και τα «κουλούρια» με την Καρδία, έμεινε αήττητη για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι! Οι 11 βαθμοί δεν είναι κακός απολογισμός μέχρι στιγμής, με την ομάδα του Χάρη Βλάχου να αναζητά όμως την πρώτη της νίκη μακριά από το πλαστικό της Πυλαίας. Κόντρα στον Παύλο Μελά δεν έχει να χάσει κάτι. Πάει ως αουτσάιντερ και ακόμα και με τον βαθμό θα είναι κομπλέ.
 
ΑΟ Καρδίας- Αστέρας Ραιδεστού: Ήρθε η ώρα της Καρδίας
ΚΑΡΔΙΑ: Τέσσερα ματς χωρίς νίκη είναι πολλά (0-3-1). Απέναντι στην Ραιδεστό, στο γειτονικό ντέρμπι της Ανατολής, η ομάδα του Νίκου Σακελλαρίδη θέλει τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι την επόμενη αγωνιστική, η Καρδία πηγαίνει στον… Μακεδονικό! ΄Ή κερδίζεις σήμερα και πας άνετος στην Νεάπολη ή δεν κερδίζεις και πας στην Νέαπολη με την… ψυχολογία στο ναδίρ!
ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ: Βαρύ το κλίμα στην Ραιδεστό. Μετά την οδυνηρή ήττα με 2-4 από την Αυγή, ο Αστέρας ψάχνει σανίδα σωτηρίας με μια νίκη έστω στο γειτονικό ντέρμπι με την Καρδία. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν όπως θα περίμεναν στην Ραιδεστό και είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση.  Βέβαια ακόμα υπάρχει χρόνος και η ομάδα του Νίκου Παρούτογλου έχει την δυνατότητα να αναστρέψει την κατάσταση.
 
Μακεδονικός- Ιάσων Αυγής: Ξεκάθαρο φαβορί οι «πράσινοι»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης είναι ο Μακεδονικός. Πιο ξεκούραστος είναι, πιο μεγάλο βάθος πάγκου έχει αλλά και πιο έμπειρη ομάδα διαθέτει. Οι «πράσινοι» έχοντας μείνει σχετικά πίσω στη βαθμολογία, ευελπιστούν σε ένα δυναμικό come back, προκειμένου να πλησιάσουν την πρώτη δυάδα.  Κόντρα στην Αυγή, περιθώριο απώλειας βαθμών δεν υπάρχει και γι΄αυτό αναμένεται από το πρώτο λεπτό, να μπούνε φουριόζοι.
ΙΑΣΩΝ: Με φόρα πηγαίνει στο γήπεδο της Ευκαπρίας ο Ιάσων, ο οποίος προέρχεται από τα «ντόρτια» στην Ραιδεστό. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην Αυγή και είναι απολύτως φυσιολογικό. Στο ντεμπούτο του στην Α1, ο Ιάσων που την τελευταία στιγμή δημιούργησε ομάδα έχει καταφέρει να μαζέψει 12 βαθμούς σε 10 αγώνες. Καθόλου άσχημος ο απολογισμός. Οι Αυγηλίδες όντας σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, γεμίζουν «φασούλι-φασούλι» το σακούλι και ήδη τα πάνε περίφημα.

epsm24.gr/Aντώνης Βουλγαράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top