ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟ

ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ , Γ' ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΝΕΑ , ΑΓΩΝΕΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΡΘΡΑ


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014
0 σχόλια

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-2 ΤΑ ΚΥΡΓΙΑ

11/04/2014 12:07:00 μ.μ.




Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο μέχρι τη μία ώρα παιχνιδιού, κάνοντας όμως τη ζωή της δύσκολη στο υπόλοιπο του 90λεπτου συν τις καθυστερήσεις, η Προσοτσάνη πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα των Κυργίων, διατηρώντας την πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα κι αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από τη 2η θέση στους τρεις πόντους.
Το συγκρότημα του Γιώργου Λάλα ειδικά στο α’ ημίχρονο «χόρευε» στο βαρύ αγωνιστικό χώρο κι έφτανε με σχετική άνεση στα αντίπαλα καρέ, ενώ οι παίκτες του επιχείρησαν κι αρκετά σουτ μακριά από την περιοχή θέλοντας να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ με κάθε τρόπο. Αυτό το κατάφεραν σχετικά…αργά (39’ 0-1 Κερασίδης) και η Προσοτσάνη πήγε προηγούμενη στο ματς για την ανάπαυλα, ξέροντας πως πλέον όλα εξαρτώνται από την ίδια. Στο διάστημα αυτό τα Κύργια του Χρήστου Ζεκερίδη αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικά προς την εστία του Καρίπη.....

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή για το κράτημα της φανέλας του Ζαπουνίδη πάνω στον Πολυχρονίδη που ήταν σε εμφανή θέση για να σκοράρει και το άμεσο 0-2 διά ποδός Κερασίδη (47’ 0-2 με φάουλ) έδειχνε να «γέρνει» οριστικά την πλάστιγγα του νικητή υπέρ των πρωτοπόρων.
Μέχρι το 60’ οι παίκτες του Γιώργου Λάλα είχαν το πόδι στο γκάζι, κάπου εκεί όμως και σταδιακά μέχρι τη λήξη του ματς τα Κύργια σήμαναν τη δική τους αντεπίθεση: κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αρκετά φάουλ πέριξ της περιοχής του Καρίπη και γενικώς έγιναν εξίσου απειλητικά προς την αντίπαλη εστία. Κατάφεραν να μειώσουν πολύ αργά (89’ 1-2 Δημητριάδης), ενώ θα μπορούσαν να «κλέψουν» το βαθμό της ισοπαλίας στα…χασομέρια του ματς, όμως ο «φύλακας-άγγελος» της Προσοτσάνης Καρίπης είπε έστω και με καθυστέρηση 5 ημερών το «ΟΧΙ» στο 2-2 με την απόκρουση ίσως και της χρονιάς!
Λεπτό προς λεπτό:
Με τη συμπλήρωση του 1ου 10λέπτου ο Πολυχρονίδης «πατάει» την μπάλα για τον επερχόμενο Φερφέρη που με δυνατό σουτ τη στέλνει άουτ και στο 13’ ο Χατζησαββίδης προελαύνει από δεξιά και σεντράρει στο 1ο δοκάρι με τον Κουντσούλια ναι μεν να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα, να βλέπει δε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω δίπλα στο δοκάρι.
Ακριβώς στο 15’ κακό ελεύθερο του Καγγελίδη δίνει την ευκαιρία στον Πολυχρονίδη να πασάρει με το κεφάλι στον Κουντσούλια που μπαίνοντας στην περιοχή επιχείρησε το σουτ, όμως το λασπωμένο τερέν δεν ήταν σύμμαχός του και είδε την μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα άουτ.
1η καλή στιγμή των γηπεδούχων είναι στο 21’ με το συρτό σουτ του Καλαϊτζή από τα όρια της περιοχής έπειτα από την πάσα του Ζεκερίδη να φτάνει με ευκολία στα χέρια του Καρίπη.
Σέντρα στο 24’ από δεξιά του Φερφέρη βρίσκει σε καίρια θέση τον Κερασίδη που σουτάρει με τη μία παράλληλα άουτ προς τη γραμμή τέρματος του τερματοφύλακα των Κυργίων και δύο λεπτά αργότερα άλλαξαν οι ρόλοι, όταν ο Κερασίδης από αριστερά εκτέλεσε κόρνερ, στο β’ δοκάρι έμεινε αφύλακτος ο Φερφέρη που με βολ πλανέ ανάγκασε τον Καγγελίδη να παραχωρήσει το κόρνερ.
Στο ημίωρο ο Πολυχρονίδης εκτελεί φάουλ ακριβώς μέσα στο ημικύκλιο όμως στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 33’ ο Τσακμακίδης σε ονειρεμένο τετ α τετ μετά την ασσίστ του…Καγγελίδη πλάσαρε μόλις άουτ.
goalΗ υπεροχή της Προσοτσάνης καρποφόρησε στο 39’, χρονικό σημείο στο οποίο ο Πολυχρονίδη με το κεφάλι συνδυάζεται με τον Κερασίδη που παλικαρίσια αποφεύγει τόσο το μαρκάρισμα του Πεντεζίδη όσο και την έξοδο του Καγγελίδη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ μπροστά από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των Κυργίων παρά και την προσπάθεια του Ζεκερίδη να διώξει…0-1!
Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου ο σκόρερ απείλησε με φάουλ στην προέκταση της γωνίας της περιοχής, όμως παρά τα πολλά σώματα αμυνόμενων και επιτιθέμενων που μπήκαν στην πορεία της μπάλας ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά.
kokkiniΔευτερόλεπτα μετά το 1ο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης ο Αστερίου απομακρύνει από το χώρο δράσης του με την μπάλα να διεκδικείται από Πολυχρονίδη και Ζαπουνίδη, ο φορ της Προσοτσάνης βάζει «πλάτη» τον αντίπαλό του με τον τελευταίο να το ρίχνει στο χόρτο εκατοστά πριν μπει στην περιοχή. Φάουλ και ταυτόχρονη αποβολή για το νεαρό αμυντικό που αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
goalΤο φάουλ αναλαμβάνει να εκτελέσει στο 47’ ο Κερασίδης και σαν σε…πέναλτι στέλνει την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Καγγελίδη για το 0-2!
Στο 55’από την βαθιά μπαλιά του Φερφέρη ο Κερασίδης βρίσκει τον Πολυχρονίδη που από το ύψος του ημικυκλίου πλασάρει πάνω από τα δοκάρια κι ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Κερασίδης από δεξιά φέρνει με φάουλ πίσω από το πέναλτι, ο Πολυχρονίδης με άνεση κατεβάζει την μπάλα και πλασάρει στην αγκαλιά όμως του Καγγελίδη.
Σε μια γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων η μπάλα φτάνει σε θέση έξω αριστερά στον Τσακμακίδη που σεντράρει «γλυκά» για το κεφάλι του Φερφέρη που βλέπει ωστόσο τον Καγγελίδη να σώζει με γροθιές κάτω από το οριζόντιο δοκάρι του σε κόρνερ.
Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο ο Βέργος με φάουλ βρίσκει το Δημητριάδη που γύρισε το σώμα του κι ο Καρίπης στη σωστή θέση μπλόκαρε το συρτό σουτ, ενώ στο 75’ ο Βέργος και πάλι αναγκάζει τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης να διώξει με γροθιές την μπάλα πλάγια.
Στο 80’ παρ’ ολίγο να γίνει το 0-3, όταν απρόσεκτα ο Πεντεζίδης γύρισε την μπάλα προς τον τερματοφύλακά του, ο Πολυχρονίδης που καιροφυλακτούσε μπήκε ανάμεσά τους, όμως πλάσαρε πάνω στον Καγγελίδη έχοντας και την επιλογή του αφύλακτου πιο δίπλα Τσακμακίδη.
Άσχημη κεφαλιά του Δημητριάδη στο 83’ μετά το φάουλ από αριστερά του Μακρυγιάννη στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ και δύο λεπτά αργότερα σε μια γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Πεντεζίδης έβγαλε την μπάλα από την άμυνά του για το Δημητριάδη που σέντραρε στο 1ο δοκάρι, αλλά ο Βέργος από κοντά με το κεφάλι δε βρήκε στόχο.
goalΤο γκολ που δικαιούντο οι «κιτρινόμαυροι» το σημείωσαν στο 89’ σε μια φάση διαρκείας: ο Μακρυγιάννης από αριστερά μπήκε στην περιοχή η παράλληλη συρτή του σέντρα έφτασε στο Βέργο που πλάσαρε για να διώξει σε 1οχρόνο ο Καρίπης, όμως η μπάλα έφτασε στον ανενόχλητο Δημητριάδη που με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-2.
Η φάση όμως του αγώνα έγινε στο 93’: με όλο τον κόσμο μέσα στην περιοχή της Προσοτσάνης ο Βέργος φέρνει με φάουλ την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί οι αμυντικοί διώχνουν μακριά από την περιοχή τους, ο Ζεκερίδης που μαζεύει το ριμπάουντ επιχειρεί τη σέντρα-σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά προς τα δίχτυα κι ο Καρίπη κυριολεκτικά με τα ακροδάχτυλα κάτω από το οριζόντιο δοκάρι παραχωρεί το κόρνερ, όντας 2-3 βήματα μπροστά από τη γραμμή τέρματός τους. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο κι ρέφερι σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς.

diaititisΔιαιτητής: Κοτσάνης Κωνσταντίνος.
boithos_diaititiΑ’ βοηθός: Κατσάνης Ηλίας.
boithos_diaititiΒ’ βοηθός: Χατζηνάκος Γεώργιος.
diaititis4ος διαιτητής: Παρασκευούδης Νικόλαος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Top